Εορτασμός «Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης»

Η επιστήμη της συντήρησης «αγκαλιάζει» το λαϊκό κόσμημα

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας του ΥΠΠΟΑ, συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης παρουσιάζοντας στο ευρύ κοινό τη συντήρηση συλλογής κοσμημάτων λαϊκής τέχνης του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου. Μέσα από ένα διαδραστικό εργαστήριο συντήρησης και με προβολή διαφανειών, οι συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης της Υπηρεσίας θα ενημερώσουν το κοινό, για τα υλικά και την τεχνολογία κατασκευής των λαϊκών κοσμημάτων, τα αίτια φθοράς, τις επεμβάσεις συντήρησης και τους τρόπους διατήρησης και φύλαξής τους.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί η συμβολή της συντήρησης στη διαφύλαξη και διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και να γνωρίσει το ευρύ κοινό την «αθέατη» πλευρά του επαγγέλματος του συντηρητή. Αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (European Confederation of Conservator-Restorers’ Organisations – ECCO) που εορτάστηκε για πρώτη φορά το 2018, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Οκτωβρίου από τις 11.00 έως τις 13.00 το μεσημέρι, στο κτήριο του Λυκείου των Ελληνίδων του Βόλου, στην οδό Κοραή 79.
Πληροφορίες: Τμήμα Συντήρησης Νεωτέρων Μνημείων και Έργων Τέχνης, ΥΝΜΤΕΘΚΣΕ, τηλ.: 24210 36987, Email: [email protected]

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.