Εορταστική εκδήλωση από τον Βυζαντινό Χορό «Σκιαθίω Υμνωδοί» στην Ι. Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου

Εορταστική εκδήλωση από τον Βυζαντινό Χορό «Σκιαθίω Υμνωδοί» στην Ι. Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όπου παρουσιάστηκαν θεομητορικοί ύμνοι.

 

Ο καθηγητής του παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής μουσικής και Ψαλτικής τέχνης της Ι.Μ. Χαλκίδος στην Σκιάθο και χοράρχης κ. Κων. Κουτούμπας, παρουσίασε το πρόγραμμα, το οποίο προετοίμασε και απέδωσε ο Βυζαντινός Χορός. Ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, τα τρία στιχηρά του Εσπερινού του Ευαγγελισμού και το Απολυτίκιον της εορτής. Ακολούθησε το κάθισμα «Ο Μέγας στρατηγός» σε ιδιάζον μέλος, που παρέλαβε ως πνευματική παρακαταθήκη η λειτουργική πράξη της Σκιάθου από τους ιδρυτές της Μονής Ευαγγελισμού, τους αγιορείτες Κολλυβάδες πατέρες και το οποίο κατέγραψε και συμπεριέλαβε ως εντόπιο μέλος στην συλλογή του ο μακαριστός- παπα- Γιώργης Ρήγας, όταν εξέδωσε λίγο πριν τον θάνατό του τα «Μελωδήματα Σκιάθου» το 1958.

Ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Ευαγγελισμού Αρχιμανδρίτης Ιωσήφ Κατσούρας, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του χορού, ευχήθηκε μεταξύ άλλων να πολλαπλασιαστούν οι πνευματικοί καρποί, ώστε τα μέλη της χορωδίας να διπλασιαστούν και νέοι άνθρωποι να ενταχθούν σε αυτή, μαθαίνοντας τη βυζαντινή μουσική.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.