Εορταστικό διήμερο της Ηπειρωτικής Αδελφότητος Μαγνησίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα υλοποιηθούν μέσα σε εορταστικό κλίμα, εκδηλώσεις προς τιμήν του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου εξ’ Ιωαννίνων, προστάτη της Ηπειρωτικής Αδελφότητας του Νομού Μαγνησίας. Οι εορτασμοί, καθιερωμένοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια, διοργανώνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο για τα μέλη και τους φίλους της, έχοντας πάντα ως στόχο την συνεύρεση των Hπειρωτών που ζουν στον νομό μας.
Πιστοί λοιπόν στο ραντεβού, όπως άλλωστε κάθε φορά, για φέτος προγραμματίστηκε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 ώρα 8.30 μ.μ., στο Δημοτικό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας, συναυλία δημοτικής μουσικής με τον πανελληνίως γνωστό, ηπειρώτικης καταγωγής, τραγουδιστή και μουσικοσυνθέτη Λάκη Χαλκιά με τίτλο: «Στους δρόμους της μουσικής μας παράδοσης» με Ηπειρώτικα και παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα της μουσικής εκδήλωσης περιλαμβάνει στο 1ο μέρος αφιέρωμα στην ηπειρώτικη μουσική και τα τραγούδια, με την παράλληλη ανάλυσή και τον σχολιασμό τους, που έχει σαν σκοπό να πληροφορήσει στον θεατή την ιστορική εξέλιξη κάθε ηπειρώτικου τραγουδιού. Στο 2ο μέρος θα ακουστούν τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου στα ωραιότερα ιδεώδη της φυλής μας που είναι και το κοινό γνώρισμα του Ελληνισμού, όπως η γλώσσα μας, η ιστορική μας πορεία, ο πολιτισμός μας, η μουσική μας, η πολιτιστική μας κληρονομιά, οι παραδόσεις του λαού μας.
Το Λάκη Χαλκιά θα συνοδεύει Γιαννιώτικη ορχήστρα με τον Βασίλη Παπαγεωργίου στο κλαρίνο, τον Θανάση Πρεμετή στο βιολί, τον Γιάννη Διαμαντή στο λαούτο και τον Παύλο Λαζοκίτσιο στα κρουστά. Την ιστορική αφήγηση στηρίζει η Βασιλική Τράκη.

Συνδιοργανωτές φορείς και χορηγοί της εκδήλωσης είναι το ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και η ΕΚΠΟΛ Μαγνησίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Εθελοντικά για όσους επιθυμούν σε ειδικό σταντ μπορεί να προσφερθούν τρόφιμα και χαρτικά για το Ίδρυμα «Ασπρες Πεταλούδες».
Την επόμενη ημέρα Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη αρτοκλασία-δοξολογία προς τιμήν στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου εξ’ Ιωαννίνων, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που θα τελεστεί με το πέρας της θείας λειτουργίας, τις πρωινές εκκλησιαστικές ώρες. Στη συνέχεια μετά τον εκκλησιασμό μας θα γίνει η Ευλογία και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στο ROOF GARDEN του ξενοδοχείου ΚΥΨΕΛΗ στον 6ο όροφο ώρα 11.30.

Η Ηπειρωτική Αδελφότητα του νομού Μαγνησίας καλεί τους Ηπειρώτες και όλους τους φίλους μας με μεγάλη χαρά στις επικείμενες εκδηλώσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.