Επαναλειτουργεί στις 17 Μαρτίου στον Βόλο η Έκθεση “Ο Αρχιμήδης και η εποχή του”

Στις 17 Μαρτίου ανοίγει ξανά τις πύλες της για το κοινό η έκθεση “Ο Αρχιμήδης και η εποχή του” αφιερωμένη στον μεγάλο αρχαίο Έλληνα μαθηματικό, μηχανικό, φυσικό, εφευρέτη και αστρονόμο Αρχιμήδη.

Το μουσείο Αρχιμήδη του κ. Κοτσανά που βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία με τις μοναδικές διαδραστικές ανακατασκευασμένες εφευρέσεις θα φιλοξενηθούν στο χώρο του Ergon Showground στον Βόλο, περιμένοντας τους επισκέπτες να αναφωνήσουν Εύρηκα! και να ζήσουν την έξαψη της ανακάλυψης. Η προσοχή στις λεπτομέρειες και η ακρίβεια με την οποία κατασκευάζονται τα εκθέματα, έχουν εκτιμηθεί διεθνώς καθώς οι εκθέσεις του κ. Κοτσάνα έχουν φιλοξενηθεί σε πολλές πόλεις του κόσμου.

Το θαυμαστό πλανητάριο, το ακριβές υδραυλικό ωρολόγιο, το χερσαίο και θαλάσσιο οδόμετρο, το φοβερό ατμοτηλεβόλο, το γιγαντιαίο καταπέλτη, το γερανό τριδιάστατης κίνησης, τον πανίσχυρο βαρουλκό, το εντυπωσιακό (ο)στομάχιο, τα εμπρηστικά κάτοπτρα, τον υδραυλικό κοχλία του Αρχιμήδη , είναι μερικά μόνα από τα εκθέματα που θα δούνε οι επισκέπτες της έκθεσης. Εκτός από τους ξεναγούς, τα εκθέματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό (στα ελληνικά και αγγλικά) όπως επεξηγηματικές πινακίδες και γιγαντοαφίσες με πολλές πληροφορίες, αναλυτικά σχέδια, φωτογραφίες και πλήρεις βιβλιογραφικές αναφορές ενώ πολλά από τα εκθέματα είναι διαδραστικά.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου 2022.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

Δευτέρα με Παρασκευή από 9:00 πμ μέχρι 13:00 μμ.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Κυριακές10:00π.μ μέχρι 14:00μ.μ

(Είσοδος ανά μια ώρα)(Διάρκεια ξενάγησης 45 με 60 λεπτά )

Διαφορετικές ώρες επίσκεψης για ομάδες μπορεί να κανονιστούν κατόπιν συνεννόησης.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Μαθητικό/ Φοιτητικό 5 ευρώ
Γενική είσοδος 7 ευρώ
Παιδιά έως 4 ετών ΔΩΡΕΑΝ

Πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα 2421108616 – 6944747494

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.