Eπανεκκίνηση της δραστηριότητας της «Μαγνήτων Κιβωτού»

Από παλαιότερη συνέντευξη
Πρέπει να ζούμε την αγωνία της «επόμενης ημέρας» και να προσπαθήσουμε να σταθούμε όρθιοι

Τον τρόπο επανεκκίνησης της δραστηριότητας της «Μαγνήτων Κιβωτού», θα αναλύσει στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 και ώρα 12.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού, Βόλου.
Όπως έγινε γνωστό, «τώρα που η πολυπόθητη – σταδιακή και υπό προϋποθέσεις – απελευθέρωση ξεκίνησε, πρέπει να οργανώσουμε την «επόμενη ημέρα» για τη «Μαγνήτων Κιβωτό», γιατί σίγουρα δεν θα είναι όπως την προηγούμενη περίοδο!
Έχοντας ως βασικό γνώρισμα ότι υπηρετούμε τον Πολιτισμό, ο οποίος είναι ο τομέας που η Ελλάδα αναγνωρίζεται διεθνώς ως η μεγάλη δύναμη και η Μαγνησία κατέχει ένα σημαντικό ποσοστό αυτής, πρέπει να κάνουμε μια ολική επανεκκίνηση προκειμένου να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος σε επιχειρησιακό επίπεδο, παρεμβάσεις, προπάντων όμως να επαναπροσδιορίσουμε την δραστηριότητά μας.
Όλοι μας, θεωρώ ότι, έχουμε αντιληφθεί ότι πολιτισμός δεν είναι στήνω συναυλίες, παραστάσεις και εκθέσεις, αλλά είναι εργαλείο ανάπτυξης και ενδυνάμωσης της κοινωνίας, είναι τρόπος αντίληψης της ζωής, θέση απέναντι σε ότι συμβαίνει, πρόκληση και ερέθισμα για σκέψη, για πράξη.
Επίσης, θεωρούμε ότι, έχουμε κατανοήσει, το αυτονόητο σε όλους, ότι ο πολιτισμός, οι τέχνες μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά τόσο στη διαχείριση της Παιδείας, όσο, και κυρίως, στην αντιμετώπιση της «επόμενης ημέρας», που δεν θα είναι όπως πριν. Δεν γνωρίζουμε πως θα είναι, σίγουρα όμως διαφορετική και με άλλα δεδομένα δυσκολότερα και σκληρότερα.
Στη νέα αυτή φάση ΔΕΝ θα πρέπει να είμαστε απόντες, αλλά επιβάλλεται να βρούμε χρόνο περισυλλογής για την ερμηνείας της κατάστασης, θα πρέπει να ενεργήσουμε μαζί με όλους όσοι έχουν την ίδια αγωνία, αλλά έχουν και την γνώση και την εμπειρία στοχεύοντας στην «επόμενη ημέρα», να επανασχεδιάσουν ένα νέο πρόγραμμα, να χαράξουν νέες πολιτικές και στρατηγικές ενίσχυσης της αυθεντικότητας του πολιτισμού και του πολιτιστικού δυναμικού της Μαγνησίας.
Πρέπει να αναζητήσουμε δημιουργικές αντιστάσεις, νέους τρόπους σύνδεσης με το περιβάλλον, επανατοποθέτηση απέναντι στη «Μαγνήτων Κιβωτό», αλλά και του ρόλου της σε σχέση με την κοινωνία.
Δεν πρέπει να παραμένουμε έγκλειστοι στους χώρους μας, αλλά να ζούμε την αγωνία της «επόμενης ημέρας» και να προσπαθήσουμε να σταθούμε όρθιοι, να βρούμε την δύναμη να αντιμετωπίσουμε την ανασφάλεια της «επόμενης μέρας», να επανασχεδιάσουμε τα προγράμματα μας, να βρούμε νέα εργαλεία και νέους τρόπους συγχρονισμού με την κοινωνία.
Να εκμεταλλευτούμε τον χώρο, τον χρόνο και τις ιδέες που υπάρχουν, προκειμένου να κάνουμε περισσότερο ουσιαστικές και με περιεχόμενο τις πολιτιστικές παρεμβάσεις της «Μαγνήτων Κιβωτού».
Ο εθελοντικός χαρακτήρας του φορέα, η στήριξη του εγχειρήματος από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού και η αγάπη και η αναγνώριση του κόσμου, γρήγορα κατέταξαν τη «Μαγνήτων Κιβωτό» στην πρώτη γραμμή της πολιτιστικής δράσης στο Νόμο Μαγνησίας.
Τώρα λοιπόν μας δίνεται μια ακόμη λαμπρή ευκαιρία που ονομάζεται «επόμενη ημέρα» και πρέπει να την αξιοποιήσουμε. Γιατί ξαναμπαίνει μπροστά το όραμά μας που θέλει τη σχεδιασμένη στόχευση του φορέα από τα πρώτα βήματά του, με τις θεματικές δράσεις και τη στήριξη υπαρχουσών θεσμών, σε συνδυασμό με την συνεργασία καταξιωμένων πολιτιστικών φορέων της περιοχής, δράσεις οι οποίες κατέστησαν την «Μαγνήτων Κιβωτό» σε ένα δυναμικό παράγοντα ανάδειξης του αποθέματος της Μαγνησίας όχι μόνο σε επίπεδο πολιτισμού, αλλά και προβολής της περιοχής μας, τουρισμού και εκπαίδευσης.
Αναλυτικά στοιχεία για τους στόχους, τις προοπτικές και το πρόγραμμα της «επόμενης μέρας», θα καταθέσουν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «Μαγνήτων Κιβωτού» και ο Νίκος Μαγγίτσης, στη συνέντευξη Τύπου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.