Επετειακή Συναυλία της “Απολλωνείου” ανδρικής Χορωδίας Ν. Ιωνίας

Το Σάββατο 30 Μαρτίου

Με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή της ,(1974-2024), η «Απολλώνειος» ανδρική Χορωδία της Ν. Ιωνίας του Δήμου Βόλου, διοργανώνει επετειακή συναυλία, στην αίθουσα του Πολιτιστικού της Ν.Ιωνίας, με προσκεκλημένες Χορωδίες , αύριο Σάββατο 30 Μαρτίου στις 7,30μ.μ..

Έχουν προσκληθεί οι χορωδίες: «Πυθαγόρειος Αρμονία», από την Χαλκίδα με Μαέστρο, τον Γιώργο Κοκκίνη και την Χορωδία του και «Μουσικός Όμιλος Στυλίδας» με Μαέστρο τον Δημήτρη Κοντογιάννη.
Το πρόγραμμα παρουσιάζει η Δημοσιογράφος Άρτεμις Καλαμογιώργου.

Θα τιμηθεί η 50χρονη πορεία μνημονεύοντας τα ονόματα όσων διετέλεσαν Πρόεδροι:
Νίκος Ορφανίδης(Ιδρυτής),Ορέστης Μολοχάδης, Απόστολος Αποστολάκης, Αλέκος Πώποτας, Μιχάλης Νταϊφάς, Θοδωρής Γκαμαλέτσος και Ανδρέας Πλαγεράς

Θα τιμηθεί επίσης η  προσφορά και η μνήμη του πρώτου μαέστρου και ιδρυτού της Χορωδίας, Γιώργου Λίβα, καθώς και των Βλάση Μαστρογιάννη, Κικής Μόρφη, όπως επίσης Γιάννη Βασιλείου και Γιάννη Καρκάλα. Ιδρυτικό μέλος που εξακολουθεί και σήμερα να είναι ενεργό μέλος της Χορωδίας είναι και ο χορωδός Βάιος Καραφέργιας .

Σημειώνεται ότι η Απολλώνειος Δημοτική Ανδρική Χορωδία Ν. Ιωνίας Βόλου, μέχρι το 1985 λειτουργούσε σαν σωματείο και τη χρονιά αυτή εντάχθηκε στην τότε, Πνευματική Εστία του Δήμου Ν. Ιωνίας Μαγνησίας , επί Δημαρχίας του αειμνήστου Ανδρέα Βαλαχή και τώρα Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Μουσείων του Δήμου Βόλου.
Απαρτίζεται από ερασιτέχνες χορωδούς, που ασκούν διάφορα επαγγέλματα και ασχολούνται στον ελεύθερο χρόνο τους αφιλοκερδώς, με το τραγούδι, που τους ενώνει και καλλιεργεί τη φιλία τους.

Είναι από τις ελάχιστες ανδρικές Χορωδίες που απέμειναν στην Ελλάδα και η μόνη ανδρική στο Βόλο που παραμένει έτσι από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.
Από το 1985 μέχρι σήμερα τη χορωδία διευθύνει ο Γιώργος Διαμαντόπουλος.
Στο Piano θα συνοδεύσει η Νεκταρία Παπαδημητρίου

Την αφίσα της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Γιώργος Καλαμογιώργος. Τα ηχητικά και τα φώτα επιμελείται ο Μάνθος Μπάντελης.

Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ, το magnesianews.gr και το Ράδιο ΕΝΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.