«Φωνάζει ο κλέφτης»: Η θεατρική παράσταση ανεβαίνει στην Π. Ηλεκτρική

Από τη Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων και Συνεργαζόμενων «ΑΘΕΜΙΤΟΣ»

Η Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων και Συνεργαζόμενων «ΑΘΕΜΙΤΟΣ» παρουσιάζει στην Παλιά Ηλεκτρική το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο κλέφτης…» στις 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου.
Η νέα παραγωγή της ομάδας, αφήνοντας πίσω τις δυσκολίες και τους «ιούς» καταπιάνεται με το εμβληματικό αυτό έργο του Δημ. Ψαθά, που έκανε λαμπρή πορεία τόσο στο θέατρο, όσο στον κινηματογράφο.
Το έργο γράφτηκε το 1958, «ανέβηκε» στο θέατρο την ίδια χρονιά και «γυρίστηκε» και ταινία το 1965. Ανήκει –όπως το σύνολο σχεδόν του έργου του Ψαθά- στο είδος της σατιρικής ευθυμογραφίας. Σε ένα φαύλο κύκλωμα ανθρώπινων χαρακτήρων (καταχραστής – κορόιδο – συνένοχος – αδαής) πέφτει ουρανοκατέβατος ένας μυστήριος τύπος, που από συνειδητή επιλογή ή αυτιστική ανάγκη, λέει μόνο την αλήθεια και εργάζεται κατά της απάτης και της διαφθοράς. Αυτή «η μύγα μες το γάλα» αναστατώνει το σύμπαν, φτάνει το μη παρέκει για να την συνθλίψουν, αλλά το τέλος είναι αίσιο! Ίσως για να μας εμπνέει και να μην παραιτούμαστε απ’ τις μάχες τις μικρές και τις μεγάλες. Τόσο με τον εαυτό μας, όσο και στους κοινωνικούς στίβους.
Ακέραιο απόσπασμα απ’ το κείμενο
«Λία : Έτσι γίνεται σ’ αυτές τις περιστάσεις. Δεν ξέρεις το μπουρδούκλωμα; Τα συζητάνε, τα μασάνε, τα λιβανίζουνε, τα τραβάνε, τα αναβάλλουν, αρχίζουν καμιά φορά και κάτι ανακρίσεις κι ύστερα… ώωωωωπ… τα μπουρδουκλώνουν!» Κι αναρωτιέται ο αναγνώστης κι ο θεατής «καλά για την Ελλάδα το 1958, γράφτηκε αυτό;…»
Παίζουν ως ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης) : Μαρία Μπέτα, Λιάνα Τάταρη, Αγγελικούλα Σταμοπούλου, Αλέξανδρος Κοσμάς, Κυριάκος Γεραμπίνης, Γιώργος Διονάς, Δημήτρης Κοτσιάνης, Αντώνης Ζιάμπας, Όμηρος Κάπρι. Σκηνοθεσία : Αλέξανδρος Κοσμάς. Η παράσταση πραγματοποιείται με την χορηγία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.