Φωτογραφικό αφιέρωμα στη ρομαντική Γερμανία

Ο φωτογραφικός χειμώνας είναι και το Δεκέμβριο εδώ στο Βόλο και στο Καφέ 4 Εποχές. Σε αυτή την προβολή θα μας ταξιδέψει ξανά στην Ευρώπη, στη συνέχεια του ταξιδιού της Αλσατίας που είδαμε τον Νοέμβριο. Θα μας φέρει στην καρδιά της Ευρώπης, το Στρασβούργο και στη συνέχεια θα μας μεταφέρει στη Νότια Γερμανία για να ακολουθήσουμε τον Ρομαντικό Δρόμο.
Η Νοτιοδυτική Γερμανία, θα κατακτηθεί , θα κατοικηθεί και θα καλλιεργηθεί από τους Κέλτες γύρω στο 1500ΠΧ. Στην εξάπλωσή τους θα καταφθάσουν οι Ρωμαίοι και θα δημιουργήσουν την Άνω Γερμανία ανατολικά του Ρήνου ποταμού. Γρήγορα όμως θα έρθουν οι Αλαμανοί, οι οποίοι θα παραμείνουν κυρίαρχοι στη διάρκεια αλλά και μετά την διάσπαση της Καρολίνιας Αυτοκρατορίας. Σταδιακά θα δημιουργηθούν τα Γερμανικά Βασίλεια και τα διάφορα κρατικά σχήματα με την επικράτηση της φεουδαρχίας. . Η δημιουργία της Αγίας Ρωμαικής Αυτοκρατορίας, η χριστιανοποίηση των πληθυσμών και η εφαρμογή της φεουδαρχικής διοίκησης θα καθορίσουν το μέλλον της Νότιας Γερμανίας για τα επόμενα 800 χρόνια. Τους 12ο και 13ο αιώνες, κάτω από τους Χοενστάουφεν θα αναπτυχθεί πολύ το εμπόριο, που θα περάσει και στους Αψβούργους, αλλά θα δημιουργηθούν οι περιοχές της Βαυαρίας ανατολικά, της Βάδης δυτικά και της Βυρτεμβέργης στο κέντρο. Η προτεσταντική μεταρρύθμιση, οι θρησκευτικοί πόλεμοι και η πανσπερμία κρατικών οντοτήτων θα κυριαρχήσουν μέχρι τους Ναπολεόντειους πολέμους με το τέλος των οποίων θα ακολουθηθεί μια περίοδος αλλαγών που θα καταλήξουν στην δημιουργία της ενωμένης Γερμανίας το 1871 και την κατάργηση όλων των βασιλείων το 1918. Μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο η Νότια Γερμανία θα αποτελείτε από τα κρατίδια της Βάδης – Βυρτεμβέργης δυτικά και της Βαυαρίας ανατολικά.
Στο ταξίδι αυτό, θα ξεκινήσουμε από το Στρασβούργο, με τον καθεδρικό του, τα πάμπολλα όμορφα κτήρια του και την μικρή Γαλλία του. Στη συνέχεια θα περάσουμε στη Γερμανία και θα κατευθυνθούμε στην πόλη της γνώσης, την πανέμορφη Χαιδελβέργη με το κάστρο της και την μεσαιωνική της γέφυρα. Ακολουθώντας τον ποταμό Νέκαρ, θα περάσουμε στη Βαυαρία και θα φτάσουμε στο Βύρτσμπουργκ, την βόρεια είσοδο του ρομαντικού δρόμου, χτισμένο πάνω στον ποταμό Μάϊν που στολίζετε από το τεράστιο παλάτι, την μεσαιωνική γέφυρα και ελέγχετε από το κάστρο που κρέμεται πάνω από το λόφο. Ακολουθώντας τον ρομαντικό δρόμο θα φτάσουμε στο εκπληκτικό Ροτενμπούργκ στον ποταμό Τάουμπερ, στολισμένο με τείχη, πύλες, εκκλησίες, και δεκάδες ξυλόδετα σπίτια και κτήρια, στην πιο αυθεντική μεσαιωνική πόλη της Γερμανίας. Με νότια πορεία και περνώντας μέσα από δεκάδες χωριά, θα επισκεφτούμε το Ντινκελμπούελ, ίσως το ομορφότερο χωριό του ρομαντικού δρόμου. Επόμενη στάση στο μικρούλι Χάρμπουργκ, με το τεράστιο κάστρο του. Από εκεί θα κατευθυνθούμε δυτικά και περνώντας μέσα από δεκάδες χωριά, ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας λόφους, διασχίζοντας δάση και ξεπερνώντας ρέματα και ποτάμια, διασχίζουμε την Σβάμπια και τον νοτιοανατολικό Μέλανα δρυμό. Τελευταία μας στάση στην μικρή πόλη του Βάλντσουτ και τελευταίες εικόνες στους καταρράκτες του Ρήνου.
Στο σεργιάνι μας αυτό θα δούμε πανέμορφες γωνιές πόλεων και χωριών, εκπληκτικά σπίτια με τις ξυλοδεσιές, ναούς, δημόσια κτήρια σε Μπαρόκ και Γοτθικούς ρυθμούς, μεγάλα και μικρά χωριά με μεγάλες και μικρές «κεντημένες» και χιλιοστολισμένες πλατείες, κάστρα περήφανα και ανεμοδαρμένα, κήπους, λιβάδια λόφους και δάση. Σε όλα αυτά απεικονίζεται το παρελθόν και η μακραίωνη ιστορία μιας περιοχής που μαζεύει τα πλούτη της, κρατά την αρχοντιά της, την αξιοπρέπειά της και την ιπποτική της αίγλη. Η όψη αυτή θα μας ενθουσιάσει και ταυτόχρονα θα μας εντυπωσιάσει.
Ένα ταξίδι διαφορετικό, ένα ταξίδι στο χθες και στο σήμερα, ένα ταξίδι με χρώμα, με φαντασία και με φινέτσα, ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα της μεθυστικής Αλσατίας και την ρομαντική Γερμανία θα απολαύσουν, όσοι διαλέξουν να βρεθούν στην φωτογραφική βραδιά, που θα παρουσιάσει η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στο Καφέ 4 Εποχές (Σπυρίδη με Οικονομάκη) σήμερα Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 στις 21:00.
Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.