Γ. Τριανταφύλλου: Ο κορωνοϊός… έφερε στο Αλώνι σπουδαίους σολίστ του πιάνου

Το γνωστό "Φεστιβάλ Πιάνου" στο Θέατρο Αλώνι πραγματοποιείται σήμερα 7 και αύριο 8 Αυγούστου

Σε λίγες ημέρες η αυλαία του Θεάτρου στο Αλώνι θα ανοίξει και θα υποδεχτεί διεθνώς καταξιωμένους σολίστ του πιάνου. Η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται πως σ’ αυτή την περίπτωση λειτούργησε θετικά, καθώς οι σολίστ επέλεξαν να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό, αλλά να μείνουν στην Ελλάδα.
Μιλώντας στο «Ράδιο ΕΝΑ» και στον Ηλία Κουτσερή για το Φεστιβάλ Πιάνου στο Αλώνι, ο διοργανωτής του κ. Γιώργος Τριανταφύλλου ανέφερε πως η διευθέτηση του προγράμματος έγινε με τρόπο τέτοιο ώστε να προστατευτούν και οι καλλιτέχνες, αλλά και οι θεατές.
Μαγεμένοι είναι όσοι επισκέπτονται το Θέατρο Αλώνι ακόμη κι όταν αυτό δεν φιλοξενεί κάποιο καλλιτεχνικό δρώμενο.
«Το θέατρο στο Αλώνι είναι ένας όμορφος τόπος που νιώθει κανείς καλά όταν βρίσκεται εκεί ακόμη κι αν δεν βλέπει τίποτα. Κάθε βράδυ έρχεται κόσμος και ρεμβάζει βλέποντας τον Παγασητικό, Αυτές τις ημέρες θα έχουμε και γεμάτο φεγγάρι, ένα πιάνο στο Αλώνι, τα φωτάκια του Παγασητικού..» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τριανταφύλλου επιβεβαιώνοντας, πως το Αλώνι είναι ένα «μπαλκόνι» του Παγασητικού, μέσα στη φύση.
Κάθε χρόνο στο Θέατρο Αλώνι λαμβάνουν χώρα διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όμως φέτος αποφασίστηκε να γίνει μόνο το Φεστιβάλ Πιάνου, καθώς έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η υγεία των καλλιτεχνών και των θεατών.
«Για φέτος έχουμε ένα λιτό πρόγραμμα γιατί από τη μια δεν θέλαμε να κλείσει ο χώρος, αλλά από την άλλη διασφαλίζοντας την υγεία των θεατών και των καλλιτεχνών κρατήσαμε το φεστιβάλ πιάνου, που χρειάζεται ένα όργανο, δεν έχει εξοπλισμούς, δεν έχει θέμα με απολυμάνσεις», σημείωσε ο κ. Τριανταφύλλου.
«Πολύ σπουδαίοι καλλιτέχνες του πιάνου, δεν μπορούσαν να πάνε στο εξωτερικό, στη Βιέννη, στο Λονδίνο που συνήθως παίζουν και δέχτηκαν να έρθουν με χαρά να έρθουν στο Αλώνι, που είναι ένας χώρος που δεν έχει κίνδυνο κορωνοϊού. Πρόκειται για σολίστ υψηλής δεξιοτεχνίας, που χρόνια προσπαθώ να έρθουν να παίξουν, υποστήριξε με χαρά ο κ. Τριανταφύλλου, σημειώνοντας πως οι περισσότεροι επιλέγουν το εξωτερικό καθώς τα οικονομικά οφέλη είναι πολύ μεγαλύτερα, όμως στο Αλώνι έρχονται όλοι να παίξουν με αγάπη, κατανοώντας πως οι διοργανωτές διατηρούν πάντα ένα υψηλό επίπεδο.

Το πρόγραμμα στο Θέατρο Αλώνι

Λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνουμε φέτος, ο θεσμός του “Φεστιβάλ Αλώνι 2020” αφού έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας του κοινού και των καλλιτεχνών, τροποποιεί το πρόγραμμα του και υπόσχεται τρεις εξαιρετικά ποιοτικές βραδιές. Αρχικά, φιλοξενεί τέσσερις ιδιαίτερους σολίστ πιάνου υψηλής δεξιοτεχνίας, που θα μας χαρίσουν μια αξέχαστη βραδιά στα πλαίσια του καθιερωμένου πλέον θεσμού Piano στο Αλώνι στις 7 & 8 Αυγούστου.
Tο 2015 το Θέατρο Αλώνι ξεκίνησε ένα πολύ σημαντικό θεσμό στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του χαρακτήρα που πιστά υπηρετεί, το διήμερο φεστιβάλ πιάνου, «Piano στο Αλώνι», με διεθνώς βραβευμένους σολίστ πιάνου. Το φεστιβάλ αυτό διοργανώνεται ειδικά για να δώσει την ευκαιρία σε εξαίρετους πιανίστες να αναδείξουν την τέχνη τους, να μοιραστούν με το κοινό την εξαιρετική ακουστική του Θεάτρου, και επιπλέον την πανοραμική θέα στον πανέμορφο “νυχτερινό” Παγασητικό. Παράλληλα με αυτό τον τρόπο αναβιώνει και η πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά του τόπου, όπου στο πέρασμα των αιώνων οι κάτοικοι ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την ευρωπαϊκή μουσική με σχεδόν κάθε αρχοντικό να διαθέτει το δικό του πιάνο.
Σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου και πρώτη μέρα του διήμερου φεστιβάλ Piano στο Αλώνι, ο Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος, νεαρός σολίστ διακεκριμένος ήδη σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα ανοίξει το πρόγραμμα με επιλογές απο τον Tsaikovsky και Handel. Στην συνέχεια θα αναλάβει ο υπερβιρτουόζος πιανίστας Παναγιώτης Τροχόπουλος σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ με έργα των Rubinstein, Debusy, Granados. Το πρόγραμμα κορυφώνεται με την υπερβατική μεταγραφή του Franz Liszt πάνω σε θέματα από την Όπερα «Ρομπέρτος ο διάβολος» του Giacomo Meyerbeer.

Στις 8 Αυγούστου το πρόγραμμα συνεχίζεται με ένα μοναδικό πρόγραμμα γιατί το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δύο σπουδαίες προσωπικότητες του είδους, με κορυφαίο τον γνωστό στο ευρύτερο κοινό Χρίστο Παπαγεωργίου και την Τζένια Μανουσάκη, δύο σολίστ υψηλής δεξιοτεχνίας, που θα μας χαρίσουν μια αξέχαστη βραδιά με έργα των Bach, Tsaikovsky και List. Ο Συνθέτης και πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου θα ενημερώνει με έξοχο διαλεκτικό τρόπο για τα σολιστικά κομμάτια -και όχι μονον- όλων των ερμηνευτών του διημέρου. Είσοδος 10 ευρώ
Το πρόγραμμα του θεάτρου Αλώνι ολοκληρώνεται το Σάββατο 22 Αυγούστου με την Σαβίνα Γιανάτου τον Κώστα Βόμβολο και τον Γιάννη Αλεξανδρή (Primavera en Salonico). Με αφετηρία κομμάτια από τα ελληνικά νησιά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου (Ιταλία, Ισπανία, Σικελία, Σαρδηνία, Αλβανία, Τουρκία, Ισραήλ, Παλαιστίνη κ.α) δημιουργούν ένα ηχητικό τοπίο που άλλοτε στηρίζεται στην απλότητα και την αμεσότητα του τραγουδιού κι άλλοτε ανοίγεται στη γοητευτική αβεβαιότητα του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Είσοδος 10 ευρώ
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην τελευταία συναυλία, όσοι από τους θεατές επιθυμούν να έρθουν με μια εύκολη πεζοπορία προς το θέατρο μέσα από το παραδοσιακό καλντερίμι που ενώνει τα χωριά του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Γεωργίου θα απολαύσουν μια μοναδικού φυσικού κάλους διαδρομή μέσα στην πλούσια φύση του Πηλίου. Το καλντερίμι αυτό, παραδοσιακά χρησίμευε στο πέρασμα των αιώνων για εμπορικές και πολιτιστικές ανταλλαγές.

Η ανταπόκριση του κοινού σε αυτό το μουσικό κάλεσμα τα τελευταία χρόνια ήταν μεγάλη, γι΄αυτό το Θέατρο Αλώνι συνεχίζει να υπηρετεί την αφοσίωση του στην τέχνη και τη φύση. Η επιθυμία του διοργανωτή κ. Γιώργου Τριανταφύλλου είναι σταδιακά οι θεατές να μπορούν να φτάνουν στις εκδηλώσεις στο χώρο του Θεάτρου ακολουθώντας τα καλντερίμια που ενώνουν τα γύρω χωριά. Άλλος ένας λόγος για να περιμένουμε με ανυπομονησία την καλλιτεχνική σεζόν του Θεάτρου Αλώνι!Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Για την καλύτερη διαχείριση και την ασφάλεια του κοινού, μπορείτε τώρα να αγοράσετε ηλεκτρονικά την θέση σας!Εθνική τράπεζα αρ. λογαριασμού GR930110109000010944040251 (ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΛΩΝΙ).
Δηλώνετε στο email theatroaloni95@gmail.com ημερομηνία εκδήλωσης Piano στο Αλώνι 7/8 ή 8/8 ή και για τις δυο, , αριθμός ατόμων, ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο. Συναυλία Γιαννάτου 22/8, αριθμός ατόμων, ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο. Άγιος Γεώργιος Νηλείας στο Πήλιο. Πληροφορίες : 6973339142, 2428 094211 ώρα άφιξης 20.00 μ μ, ώρα έναρξης 21.00μ.μ. www.theatroaloni.gr . Στους χορηγούς επικοινωνίας το «Ράδιο-Ένα 102,5».