Γ. Ζουγανέλης στο «Ράδιο Ένα»: «Καθάρματα όσοι συμπεριφέρθηκαν βίαια ή παρενόχλησαν σεξουαλικά»

«Να πάψουμε να λέμε ότι αυτός είναι καλός ηθοποιός και κακός άνθρωπος» είπε ο γνωστός καλλιτέχνης

Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, όταν κατήγγειλε δημόσια, σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη από άνθρωπο του αθλητισμού. Από εκείνη τη στιγμή τα στόματα «άνοιξαν». Το «κοινό μυστικό» σε διάφορους εργασιακούς χώρους και κυρίως στα επαγγέλματα που «φωτίζονται», αποκαλύφθηκε. Δεκάδες ηθοποιοί, τραγουδιστές και εν γένει καλλιτέχνες, γυναίκες και άντρες μίλησαν για βία όλων των μορφών που έχουν υποστεί ζητώντας δικαίωση.
Για το μεγάλο αυτό ζήτημα μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και στον Ηλία Κουτσερή ο γνωστός και αγαπημένος καλλιτέχνης Γιάννης Ζουγανέλης, βάζοντας κόκκινες γραμμές και καταδικάζοντας πλήρως τέτοιες συμπεριφορές. Σημείωσε ωστόσο πως όσα ακούγονται για τους φερόμενους ως θύτες της βίας αφορούν τη μειοψηφία των καλλιτεχνών, με τον ίδιο να τονίζει πως «Υπερασπίζομαι την καλοσύνη των περισσοτέρων που συνυπάρχουν, που διδάσκουν, που εργάζονται ασκητικά», ενώ συμπλήρωσε πως κακοποίηση παντός είδους υπάρχει σε όλους τους εργασιακούς χώρους, όμως η βία στον καλλιτεχνικό χώρο «πουλάει» περισσότερο.

Καθάρματα όσοι συμπεριφέρθηκαν βίαια

Ο Γιάννης Ζουγανέλης δεν στρογγύλεψε τα γεγονότα και τις μαρτυρίες τόσο γυναικών, όσο και αντρών για την κακοποίηση που δέχτηκαν, σχολιάζοντας πως ενδεχομένως η κίνηση αυτή, να μιλήσουν τα θύματα, να βοηθήσει να αλλάξει λίγο η ζωή.
Όσο για τους ασκούντες βία ήταν κάθετος. «Καθάρματα αυτοί που συμπεριφέρθηκαν βίαια ή παρενόχλησαν σεξουαλικά. Καλώς κάνανε τα κορίτσια και το επικοινώνησαν και το γυναικείο στοιχείο είναι πολύ πιο δυνατό απ’ ότι φαίνεται, παρά το βίαιο, το αντρικό. Να πάψουμε να λέμε ότι αυτός είναι καλός ηθοποιός και κακός άνθρωπος. Του δόθηκε η ευκαιρία να φανεί ότι είναι καλός ηθοποιός και με τη «μούρη» που πουλάει ο καθένας. Δεν υπάρχει καλός, ευκαιρία πήρε. Αν είναι κακός άνθρωπος, είναι και κακός ηθοποιός, γιατί προορισμός της τέχνης είναι να κάνει τον άνθρωπο, πιο ανθρώπινο», υπογράμμισε ο ίδιος.
Και συνέχισε λέγοντας «Από τη στιγμή που το κάνεις με τη βία και φασιστικό τρόπο, να πάει στο “διά…ο”. Να σταματήσει να υπάρχει. Να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να καταλάβουν αυτοί οι θρασύδειλοι που βιαίως συμπεριφέρονται έτσι στη ζωή . Κι εγώ έχω υπάρξει θιασάρχης 20 φορές. Ήμουν σε κάποιες περιπτώσεις αυστηρός, καθόλου όμως βίαιος. Είναι ντροπή. Πρέπει να τους απομονώσουμε και καλώς κάνανε και το δημοσιοποίησαν. Καλύτερα ο άλλος να φοβάται, παρά να παρενοχλεί σεξουαλικά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.