Γιώργος Γελαράκης: «Να αναπτύξουμε πηγές αισιοδοξίας και να πορευτούμε»

Ο αισθαντικός τραγουδοποιός στέλνει κύματα αισιοδοξίας μέσα από το τραγούδι του «Όταν σε κάνω να γελάς»

Με ένα ιδιαίτερο ηχόχρωμα στη φωνή του, μια αισιοδοξία που πηγάζει αβίαστα, ο Γιώργος Γελαράκης, κυκλοφόρησε το τραγούδι του «Όταν σε κάνω να γελάς» ως προπομπό του άλμπουμ που έρχεται με τίτλο «Ανασαίνω».
Ο τραγουδοποιός με σπουδές Μηχανολόγου Μηχανικού, στέλνει κύματα αγάπης μέσα από τη μουσική του σε μια δύσκολη για όλους περίοδο, όπου η αγάπη και το χαμόγελο έχουν μπει σε …καραντίνα. Ο Γιώργος Γελαράκης μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και στον Ηλία Κουτσερή για τη νέα του δισκογραφική δουλειά αλλά και για τον μουσικό του στόχο, που δεν είναι άλλος από τη συνεχή δημιουργία.

Το καινούργιο σας τραγούδι «Όταν σε κάνω να γελάς» δίνει έναν αισιόδοξο τόνο και μια χαρά. Αυτή ήταν η ανάγκη σας αυτή την περίοδο;

Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε, με όση δύναμη έχουμε. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για όλους φυσικά, θα πρέπει να αναπτύξουμε όση δύναμη έχουμε για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε πηγές αισιοδοξίας και να πορευτούμε με αυτό τον τρόπο. Νομίζω ότι είναι μονόδρομος.

Πως προέκυψε το συγκεκριμένο τραγούδι μιας και κάνατε επάνοδο με αυτό και είναι προπομπός μιας νέας δισκογραφικής δουλειάς;

Το τραγούδι είναι προπομπός του νέου άλμπουμ που θα λέγεται «Ανασαίνω» και κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στα ηλεκτρονικά καταστήματα και μόλις τελειώσει η πανδημία θα κυκλοφορήσει και ως φυσικό προϊόν . Είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε πέρυσι και αντικατοπτρίζει αυτή τη διάθεση που έχουμε να μπορέσουμε να ψαχτούμε και με ρυθμούς διαφορετικούς όσο αφορά και τη μουσική, αλλά και τον στίχο. Θα είναι ένα άλμπουμ πολυσυλλεκτικό, θα έχει πολλά και διαφορετικά είδη, καθώς κάναμε αρκετούς πειραματισμούς και συμμετέχουν πάνω από 30 μουσικοί στο άλμπουμ.

Μέσα από τη σύνθεση εκφράζετε και τα συναισθήματά σας ή πέραν αυτού, και κάτι άλλο; Ποια είναι η στόχευσή σας;

Ο στόχος μας είναι αυτός, να μπορέσουμε να εκφραστούμε, να μπορέσουμε να βγάλουμε ό,τι έχουμε μέσα μας και να το μεταδώσουμε. Η μουσική είναι μία παγκόσμια γλώσσα, μπορούμε μέσω αυτής να επικοινωνήσουμε σε όλα τα έθνη. Εγώ προσπαθώ να λειτουργώ ως παρατηρητής των γεγονότων περισσότερο και όχι ως κριτής και να καταθέτω την άποψή μου κάθε φορά με κάθε νέο τραγούδι. Προσπαθούμε να βρούμε συνεχώς νέους τρόπους έκφρασης, η μουσική όμως παραμένει μία σταθερά και γι’ αυτό νιώθω πολύ τυχερός.

Έχετε πάντως ήδη αρκετές και όμορφες συνεργασίες στο ενεργητικό σας. Προγραμματίζετε πράγματα, σχέδια και συνεργασίες για το επόμενο χρονικό διάστημα;

Στο στούντιο είμαστε κάθε εβδομάδα εδώ και αρκετά χρόνια και δεν έχουμε σταματήσει. Έχουν γραφτεί και σχεδόν τελειοποιηθεί περισσότερα από 20 τραγούδια και τώρα θα κυκλοφορήσουν τα δέκα. Έχουμε στα σκαριά πολλές συνεργασίες. Να είμαστε καλά και θα πραγματοποιηθούν όλα τα σχέδια. Σημασία έχει να δημιουργούμε και να εκφραζόμαστε.

Ο Γιώργος Γελαράκης

Ο Γιώργος Γελαράκης γεννήθηκε στη Βέροια. Από το 2008 πραγματοποιεί εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και μεγάλα καλοκαιρινά φεστιβάλ, καθώς και openings σε συναυλίες σημαντικών καλλιτεχνών (Β.Παπακωνσταντίνου, Χ.Θηβαίος, Π. Κατσιμίχας, Φ.Πλιάτσικας, Κ.Τουρνάς, Μ.Στόκας, Γ.Μηλιώκας, Ν.Πορτοκάλογλου, Λ. Παπαδόπουλος κ.ά.). Το 2007 – 2009 συμμετέχει ως ηθοποιός σε παραστάσεις της Θ.Ο.Π. σε Ορεστιάδα, Πάτρα, Κρήτη κ.α. Το 2011 και 2013 κατακτά το 3ο βραβείο σε διαγωνισμούς τραγουδιού του musicheaven.gr, και το Μάρτιο του 2013 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική πρόταση με τίτλο “Ονειροποιός” από την Fm records, με δικές του συνθέσεις και στίχους. Το 2014 και 2015 πραγματοποιεί περιοδείες σε όλη την Ελλάδα με εμφανίσεις από την Ορεστιάδα ως την Κρήτη. Το Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφορεί το 2ο προσωπικό του album με τίτλο “Η πόλη μια άδεια αγκαλιά” από την MLK. Ο χειμώνας 2016-17 αποτελεί την έναρξη για πολλές διαφορετικές συνεργασίες και εμφανίσεις με τον τραγουδοποιό Δ.Κοργιαλά. Το Φεβρουάριο του 2017 πραγματοποιεί μία σημαντική εμφάνιση στο “Σταυρό του Νότου” στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Ν. Ζιώγαλα και παράλληλα ηχογραφείται το 3ο του album! Το καλοκαίρι του 2017 πραγματοποιεί περιοδεία με πάνω από 30 εμφανίσεις στη βόρεια Ελλάδα. Το χειμώνα του 2017-18 εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο, Καβάλα, Κοζάνη κ.ά. και συναντά τα Κίτρινα ποδήλατα, όπου μαζί ηχογραφούν το τραγούδι “Το νήμα” το Φεβρουάριο του 2018, που αποτελεί προπομπό του 3ου του album. Το καλοκαίρι του 2018 πραγματοποιεί εμφανίσεις σε Βόρεια Ελλάδα Θεσσαλία, Αθήνα και Κυκλάδες, πραγματοποιεί opening σε συναυλία του Λ.Μαχαιρίτσα στη Φλώρινα και ηχογραφεί 15 καινούρια τραγούδια Η σεζόν 2018-19 τον βρίσκει να ταξιδεύει και πάλι σε όλη την Ελλάδα με νέα project όπως το αφιέρωμα στο Μ.Λοΐζο, το Θ.Μικρούτσικο κ.ά, και μια σειρά από εμφανίσεις για 1η φορά στην Πελοπόννησο. Πραγματοποιεί παράλληλα εμφανίσεις με το Δ.Κοργιαλά αλλά και το Β.Καζούλη στη Βέροια. Το καλοκαίρι του 2019 πραγματοποιεί και πάλι μεγάλη περιοδεία με 30 εμφανίσεις. Το Δεκέμβριο του 2019 πραγματοποιεί στο «Μουσικό κουτί» στο Γκάζι την παράσταση «Βέροια,Θεσσαλονίκη,Αθήνα», παρέα με τους τραγουδοποιούς Σ.Γκατζούρα και Γ.Μάρτο. Η νέα του δισκογραφική πρόταση κυκλοφορεί το Φεβρουάριο του 2021 με τίτλο «Ανασαίνω».
Facebook page: https://www.facebook.com/GiorgosGelarakisofficial
Youtube channel: https://www.youtube.com/gelarakisgiorgos

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.