Γιώργος Πλατής: Φιλοσοφικό και κοινωνιολογικό το στίγμα του τραγουδιού «Μαύρη Θάλασσα»

Αποκάλυψε ότι έχει επισκεφθεί πολλές φορές τον Βόλο, ότι υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην 111 Π.Μ. Ν. Αγχιάλου και ήταν στην ορχήστρα της μονάδας
Σε μια περίοδο που υπάρχει μεγάλη φθορά και κρίση των ανθρώπινων σχέσεων

Για τη νέα του δουλειά, που είναι το τραγούδι «Μαύρη Θάλασσα», σε συνεργασία με τον Παντελή Θαλασσινό, αλλά και τις εμπειρίες του από τον Βόλο, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο τραγουδοποιός Γιώργος Πλατής.
Όπως είπε, το νέο τραγούδι που αποτελεί promo single του δίσκου που θα ακολουθήσει , έχει φιλοσοφικό και κοινωνικό μήνυμα της μονιμότητας των σχέσεων σε μια περίοδο που υπάρχει μεγάλη φθορά και κρίση των ανθρώπινων σχέσεων.
Ο Γιώργος Πλατής ανέφερε ότι έχει επισκεφθεί πολλές φορές τον Βόλο, ενώ υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην 111 Π.Μ. Ν. Αγχιάλου και παράλληλα, ήταν στην ορχήστρα της μονάδας και έπαιξε πολλές φορές για αξιωματικούς και όχι μόνο.
Όπως είπε ο Βόλος με τα τσιπουράδικα, τώρα που ανοίγει και ο καιρός, είναι ιδανικό μέρος και συμβατό με το τραγούδι, που είναι ρυθμικό και χαρούμενο.

«Καλοκαιρινή και χαρούμενη μπαλάντα»

Το τραγούδι η «Μαύρη Θάλασσα», τόνισε είναι μια ρυθμική, καλοκαιρινή και χαρούμενη μπαλάντα, σίγουρα αντλεί νησιώτικα στοιχεία και η συνεργασία με τον Παντελή Θαλασσινό προέκυψε όταν μαζί με τον φίλο και επιμελητή του δίσκου τον Κώστα Παρίσση, του στείλαμε το τραγούδι και ανταποκρίθηκε αμέσως, γιατί του άρεσε πάρα πολύ και του θύμισε στην ουσία τα παιδικά του χρόνια, γιατί κατάγεται και ο ίδιος από νησί.
Ο τραγουδοποιός τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη συμβατότητα ακόμη και με τη χροιά της φωνής του Παντελή ακόμη και στην ονοματολογία … «Θαλασσινός – Μαύρη μου Θάλασσα».

Για τους στίχους ο Γιώργος Πλατής είπε ότι προέκυψαν σε συνεργασία με τη Ράνια Θεοδωράτου, που είναι στιχουργός και συνεργάζονται σε όλο το δίσκο, καθώς οι στίχοι του μισού δίσκου, είναι δικοί της.
Ακόμη τόνισε ότι εκτός από τα ρυθμικά στοιχεία και της μελωδίας, υπάρχουν και στιχουργικά πολύ σημαντικά στίγματα. «Η Μαύρη Θάλασσα αναφέρεται στη μυθική Ιθάκη. Πρέπει ο κάθε ταξιδιώτης της ζωής και ο καθένας από εμάς να προσπαθεί να βρει τη μυθική του Ιθάκη. Η μυθική Ιθάκη για μένα, είναι η μονιμότητα των σχέσεων και ο καθένας από μας καλό θα ήταν να επενδύει σ’ αυτή και μ’ αυτό τον τρόπο να βγει τελικά τη μυθική του Ιθάκη. Άλλωστε αν δούμε την ιστορία των ανθρώπων, η μακροζωία και η ευτυχία της ζωής έρχεται με τη μονιμότητα και τη σταθερότητα των σχέσεων, στην εποχή που υπάρχει μεγάλη φθορά και κρίση των ανθρώπινων σχέσεων», επισήμανε ο τραγουδοποιός.
Για το βιντεοκλίπ του συγκεκριμένου τραγουδιού ο Γιώργος Πλατής ανέφερε ότι είναι πολύ όμορφο και τόνισε ότι ο υπεύθυνος του animation video είναι ο Αντ. Κατσικάρης, που έκανε εξαιρετική δουλειά και τον ευχαρίστησε.
Το τραγούδι «Μαύρη Θάλασσα», είναι το πρώτο promo single μαζί με τον Παντελή Θαλασσινό, προάγγελος του δίσκου, θα ακολουθήσει και δεύτερο single με βιντεοκλίπ, τον Οκτώβριο, σε συνεργασία με την δισκογραφική που είναι το «Ogdoo music group», που θα ερμηνεύσει ο Γ. Πλατής, με δική του μουσική και στίχους, σε άλλο ύφος από τη «Μαύρη Θάλασσα», πιο ενδοψυχική και πιο βαθειά μπαλάντα.
Τέλος, αναφερόμενος στην περίοδο της καραντίνας, ο τραγουδοποιός είπε ότι ήταν μια πολύ δημιουργική περίοδος για τον ίδιο, με την έννοια ότι έγραψε πολλά τραγούδια με καλή διάθεση για δημιουργία. Όπως είπε, πολλές φορές μέσα από τον πόνο του κάθε ανθρώπου, μπορούμε να βρούμε ένα θετικό πρόσημο και μέσα από τις δυσκολίες βγαίνει ένα πιο όμορφο λουλούδι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.