Γιορτάστηκε στις δομές του ΔΟΕΠΑΠ η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου

“Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα που γεννήθηκε ο Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1967”.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στις 7:00 το απόγευμα στο Β΄ ΚΔΑΠ Βόλου Τριανταφυλλίδη με Μεταμορφώσεως (περιοχή Χιλιαδούς), πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για όλα τα τμήματα των δομών της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, περάσαμε ένα δημιουργικό απόγευμα, αφιερωμένο στην «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου».

Η Αγγελική Θάνου με την Αρετή Κατσαγεωργίου μέσα σε δρόμους αφήγησης, εικόνων, τραγουδιών και μουσικής μας διηγηθήκαν με μοναδικό τρόπο τα παραμύθια «Το μαντίλι που έπεσε από την οροφή», και το «Μουτάζ το αρκουδάκι της αγκαλιάς».
Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-.ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, ως φορέας που γιορτάζει την «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου» παροτρύνει, όσους ενδιαφέρονται για τα παιδιά και τα βιβλία, να συμβάλλουν στον εορτασμό της. Έτσι κάθε χρόνο κι ένα διαφορετικό τμήμα αναλαμβάνει να πραγματώσει μια εκδήλωση για να τονιστεί η αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.