Γλέντι προς τιμήν του Αιγαίου…

Διοργανώνει το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, με τον Ν. Οικονομίδη και την Κυριακή Σπανού

Ένα γλέντι προς τιμήν του Αιγαίου, της θάλασσας που αποπνέει έντονα συναισθήματα ελευθερίας και απεραντοσύνης ενώ συνάμα φτερώνει τους νησιώτες της με τη ζωογόνο αύρα των ανέμων της, διοργανώνει το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου για τα μέλη των χορευτικών του ομάδων, των οικογενειών τους και τους φίλους του ευρύτερα, την Κυριακή «Της Απόκρεω», 3 Μαρτίου 2019 και ώρα 12.30 (Σουΐπας Παλλάς- Αλυκές).
Καλεσμένος ο Νίκος Οικονομίδης, ο δεξιοτέχνης παραδοσιακός βιολιστής από τη Σχοινούσα των Μικρών Κυκλάδων που με σύνεση και σεβασμό στο ύφος και το ήθος του νησιώτικου τραγουδιού, δίνει δυναμικά το «παρών» στα γλέντια και πανηγύρια του Αιγαίου, εκφράζοντας με πάθος τα βιώματά του. Στα παιδικά του παιχνίδια στο νησάκι του έφτιαχνε αυτοσχέδια μουσικά όργανα με ξύλα και μισινέζες για να τον συνοδεύουν στο τραγούδι του.
Στα δεκατέσσερά του χρόνια του ήρθε στην Αθήνα και βρέθηκε να σπουδάζει μουσική ως ειδικό ταλέντο στο Ωδείο Αθηνών με την παρέμβαση του Διονύση Σαββόπουλου. Γύρω στο 1974, καταπιάστηκε με το βιολί και το πρώτο του μεροκάματο σε μια ταβέρνα έγινε αφορμή να το «παιδέψει» για να βιοποριστεί. Από τότε έχουν περάσει 45 χρόνια και ο Νίκος με το βιολί έγιναν ένα, απέκτησαν σχέσεις καρδιάς. Η δουλειά του αποδεικνύει ότι σέβεται το νησιώτικο τραγούδι σαν ιερό χώρο και τιμά τους παλιούς παραδοσιακούς μουσικούς που διατήρησαν την απλότητα και την γοητεία του.
Η Κυριακή Σπανού γεννήθηκε στην Παροικιά της Πάρου και έγινε τραγουδίστρια για να συνοδεύει το μουσικοχορευτικό συγκρότημα Νάουσας Πάρου, του οποίου ήταν χορεύτρια και είχε διπλό ρόλο, χόρευε και τραγουδούσε, κατά περίπτωση.
Δηλώνει ότι είναι πολύ ευτυχισμένη, γιατί έχει ως επάγγελμα κάτι που την εκφράζει και αγαπά πολύ. «Όταν χορεύω νιώθω απόλυτη ελευθερία, είναι η μεγάλη μου εκτόνωση, τραγουδώ για να χορεύει ο κόσμος και χορεύω και εγώ μαζί του, τα πόδια μου είναι ανεξέλεγκτα, παρασύρονται από τον ρυθμό». Οι μουσικοί που τους συνοδεύουν στο αποκριάτικο αυτό γλέντι του Λυκείου των Ελληνίδων, είναι οι : Παναγιώτης Βέργος-σαντούρι και ο Αργύρης Ψαθάς- λαούτο.
Για τους ενδιαφερόμενους, κάρτες συμμετοχής διατίθενται από τα μέλη του Δ.Σ. , την εφορεία χορού και την γραμματεία του Λ.Ε.Β. (Κοραή 79) καθημερινά 11.00-14.00 και στα τηλέφωνα 2421033938- 2421305753.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.