Η Αγγελική Τουμπανάκη στις «Ανοιχτές Μουσικές Επικοινωνίες» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η Αγγελική Τουμπανάκη στις «Ανοιχτές Μουσικές Επικοινωνίες». Πρόκειται για διαδικτυακές συναντήσεις που οργανώνονται από τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με στόχο την επικοινωνία μέσω της μουσικής, στον σύνδεσμο:https://bit.ly/synolauth.
Στις συναντήσεις αυτές θα υπάρχει η δυνατότητα όσοι συμμετάσχουν να ασχοληθούν με τη μουσική μέσα από διαλέξεις καλεσμένων καλλιτεχνών, συζητήσεις και μουσικών παρουσιάσεων.
Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές σε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, σε απόφοιτους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και σε φοιτητές που δηλώνουν ενδιαφέρον από άλλα πανεπιστήμια της χώρας.
Για τις μουσικές συμμετοχές – παρουσιάσεις δε χρειάζονται ειδικές γνώσεις μουσικής, χρειάζεται όμως μεράκι για επικοινωνία και να προετοιμασία του μουσικού κομματιού που ο καθένας θα επιλέξει. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη μουσική δράση, μπορούν να απευθυνθούν στο [email protected] για να συμπεριληφθούν στη λίστα συμμετοχών.
Οι ακροάσεις συμμετοχών για αυτή την Κυριακή 20/12, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19/12 και ώρα 18.00 – 19.00μ.μ. στο msteams (Μουσικά Σύνολα ΠΘ)και με το σύνδεσμο 8qir2ku
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για αυτή την Κυριακή 20/12/2020
20.00: Στη συνάντηση αυτή θα είναι καλεσμένη η Αγγελική Τουμπανάκη Βοκαλίστρια, performer, PhD, παραγωγός, sound experimentalist, καθηγήτρια φωνής
21.00: Μουσικές συμμετοχές από φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και από καλεσμένους μουσικούς, που θα χαρίσουν προσωπικές τους ερμηνείες.

Η Αγγελική Τουμπανάκη θεωρεί την φωνή, πολυδιάστατο μουσικό όργανο και την μουσική την πιο καθάρια μορφή επικοινωνίας πέρα από σύνορα και νόρμες. Παράλληλα με τις μουσικές της σπουδές ολοκλήρωσε έναν πολυετή κύκλο επιστημονικής έρευνας –είναι αριστούχος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μοριακή Βιολογία. Ανάμεσα στα δύο πεδία επέλεξε την τέχνη και έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στη μουσική και το τραγούδι, ερευνώντας εννοιολογικά και βιωματικά τις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής. Aπό το 2007 μελετά τον μηχανισμό της φώνησης, παραδοσιακά μουσικά ιδιώματα και «extended» βοκαλισμούς, μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την καλλιτεχνική έκφραση και τη διεπιστημονική οδό. Από το 2005 είναι δημιουργός μιας σειράς World και Electronic Jazz projects, όπως το πρωτοποριακό «Drums Voice Jazztronica Duet». Διδάσκει Τεχνική Φωνής, Αυτοσχεδιασμό, «MUSA» (Musical System of Acting) και διοργανώνει «Φωνητικούς Κύκλους». Είναι εκπαιδεύτρια στο εναλλακτικό Αrtventure Camp, μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας Φωνής «Voice Mentoring», και η εκπαιδευτικός του ανθρωπιστικού – εκπαιδευτικού προγράμματος «Kalesma» .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.