Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου με θέμα «Η Δύναμη των Μουσείων», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει σειρά δράσεων στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο. Με στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας, επίκεντρο των φετινών δράσεων αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το θέμα της άνοιας.
Η επόμενη εκδήλωση είναι για τη Δευτέρα 23 Μαΐου (ώρες 10:30-12:00)Q «Μνήμες και μνήμη: Τόπος, άνθρωποι, αφηγήσεις και δεσμοί».
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την άνοια για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με αφορμή τον χώρο του μουσείου, τη μνήμη και τις μνήμες, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη της κατανόησης, στην καλλιέργεια ενσυναίσθησης και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσα από διάλογο, βιωματικές δραστηριότητες, προσωπική έκφραση και «συνομιλία» εικαστικών δημιουργιών.
Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να κάνουν κράτηση επικοινωνώντας με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

** Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Τετάρτη 18/5 η είσοδος στα εννέα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, τα αντικείμενα και οι εκδόσεις του Ιδρύματος θα προσφέρονται με έκπτωση 10% στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας (Στοά Σπυρομήλιου) και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 9Α και Δημοσθένους).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.