«Η Disney …αλλιώς» από το Μουσικό Σχολείο

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου παρουσιάζει με υπερηφάνεια μια μουσική παράσταση με κομμάτια από τις ταινίες του Disney. Η παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 στην αίθουσα της Παλιάς Ηλεκτρικής και πρόκειται για το αποτέλεσμα της εργασίας της περσινής χρονιάς του Μουσικού Συνόλου «Μιούζικαλ» του Μουσικού Σχολείου Βόλου που σηματοδοτεί μια καινούργια και δημιουργική σχολική χρονιά.

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις «φάντασμα της όπερας», «μελωδία της ευτυχίας», «ωραία μου κυρία» και « Frozen» οι καθηγήτριες και οι μαθητές του συνόλου αποφάσισαν να ρισκάρουν και να ακολουθήσουν δύσκολο μονοπάτι. Αντί διασκευής γνωστού έργου που θα επέλεγαν και προσαρμογής των ηθοποιών σε δοσμένους ρόλους, δημιουργήθηκε πρωτότυπο σενάριο πάνω στους χαρακτήρες των μαθητών και πλαισιώθηκε μουσικά από αγαπημένες μελωδίες της Disney που οι ίδιοι οι μαθητές επέλεξαν.

H συγγραφή του σεναρίου ανήκει στη δημιουργική ομάδα του συνόλου, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους.

Η εναρμόνιση και ενορχήστρωση των μουσικών κομματιών, η σκηνοθεσία, η διδασκαλία ρόλων, μικτής χορωδίας και ορχήστρας έγινε απ’ τις υπεύθυνες του συνόλου καθηγήτριες του σχολείου, μουσικούς κκ Ελένη Λεφάκη και Ελένη Τσαρδακά.

Στην παράσταση θα ακουστούν κομμάτια απ’ τις ταινίες της Disney: Ηρακλής, Μουλάν, Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος, Frozen, η πεντάμορφη και το τέρας, Μαλλιά κουβάρια (Ραπουνζέλ), η Παναγία των Παρισίων, Άριελ, Αναστασία, Ποκαχόντας, Μοάνα και Πρίγκιπας της Αιγύπτου.

Στην ομάδα του συνόλου συμμετέχουν μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου έως και απόφοιτοι που εργάστηκαν την περσινή χρονιά ακόμη και κατά το κρίσιμο για κείνους διάστημα της προετοιμασίας τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις με μεγάλη αγάπη για το σχολείο τους αλλά και για το μουσικό θέατρο.

Πληροφορίες – εισιτήρια από το Σύλλογο γονέων του Μουσικού Σχολείου Βόλου, 54ου Συντ. ΕΛΑΣ τέρμα, τηλ: 2421071096 και 2421047155.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.