Η ευτυχία της «αφύπνισης»

Το νέο βιβλίο του εκπαιδευτικού και συγγραφέα, Μηνά Χαραλαμπίδη

Το νέο βιβλίο, του εκπαιδευτικού και συγγραφέα, που δραστηριοποιείται επί χρόνια στον Βόλο, Μηνά Χαραλαμπίδη, με τον τίτλο “Η ευτυχία της «αφύπνισης»” (Αυπνία ή όνειρα- εφιάλτες;) κυκλοφορεί απ΄τις εκδόσεις «Οσελότος» (Σελίδες: 132 Διάσταση: 14×21, Έτος έκδοσης: 2022).
Όπως αναφέρεται στο βιβλίο «Πόσο διαφορετικές θα ήταν οι ζωές μας αν ιστορικά γεγονότα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά; Αν οι Γερμανοί είχαν νικήσει στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αν η Τουρκία μετά την εισβολή στην Κύπρο το 1974 είχε βρεθεί σε πόλεμο με την Ελλάδα και είχε νικήσει, αν το 1962, μετά την κρίση με την Κούβα, είχε γίνει πυρηνικός πόλεμος ΗΠΑ-ΕΣΣΔ, αν κυβερνούσαν θεοκρατικές κυβερνήσεις, αν η «αριστερά» είχε νικήσει το 1949 στην Ελλάδα, αν είχε πλημμυρίσει η Ελλάδα λόγω κλιματικής αλλαγής… Εφιάλτες.
Πώς εξελίσσεται η ζωή ενός Νεάντερταλ, ενός σημερινού ανθρώπου και ενός ανθρώπου του μέλλοντος; «Τρεις παράλληλες ιστορίες στον χωροχρόνο της Γης». (Γ΄ βραβείο νουβέλας, UNESCO 2020)
Υποθέστε πως ένας άνθρωπος με αϋπνία μπορεί να δραστηριοποιείται είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, χωρίς επιπτώσεις στην υγεία του και χωρίς να το γνωρίζουν όλοι οι άλλοι στο περιβάλλον του. Πόσο θα άλλαζε αυτή η δυνατότητα-επιθυμία την καθημερινότητα προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;»
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα…
Ο Μηνάς Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Καβάλα και ζει μόνιμα στον Βόλο. Είναι καθηγητής στην ιδιωτική εκπαίδευση και διδάσκει Βιολογία σε υποψήφιους μαθητές και μαθήτριες για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.
Το 2018 εκδίδει το βιβλίο «50 ΦΛΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ, ΜΕΛΛΟΝ», το 2020 το βιβλίο «Προσγείωση στη φαντασία», για παιδιά και εφήβους, και το 2022 το βιβλίο «Η ευτυχία της αφύπνισης – Αϋπνία ή όνειρα-εφιάλτες».
Το Νοέμβριο του 2020 βραβεύτηκε με το Γ΄ βραβείο νουβέλας του διεθνούς λογοτεχνικού διαγωνισμού της UNESCO.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.