«Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ»: Ποιητική και μουσική εκδήλωση «για να υπερασπίσουμε το σπίτι μας»

Αύριο, στο Τελωνείο Βόλου

Η ποιητική σκηνή VOLOS POETRY SLAM παρουσιάζει την εκδήλωση με τίτλο «Η Γη είναι το Σπίτι μας», με ποίηση και μουσική, αύριο Σάββατο 28 Μαΐου στις 20.00 στον εξωτερικό χώρο (πρασιά) του Τελωνείου Βόλου και με πρόσκληση για επίσκεψη στο Μουσείο Τελωνειακής Ιστορίας.

Η ποιητική σκηνή VOLOS POETRY SLAM συμμετέχει σε μια παγκόσμια δράση με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Κίνησης Ποιητών (WPS) για να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στη ζωτική και επείγουσα ανάγκη να υπερασπίσουμε το σπίτι μας, τη γη μας και το όνειρο της ανθρωπότητας να μετακινηθεί από το βασίλειο της ανάγκης στο βασίλειο της ελευθερίας και της παγκόσμιας ειρήνης. Ο καθένας μας καλείται να λάβει θέση στο μέγιστο θέμα των καιρών που διανύουμε: Πώς προστατεύουμε τον εαυτό μας , τον πλανήτη μας και την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπου πάνω στη γη, από το κύμα της βίας που ξεσπά σε όλες τις μορφές των σχέσεων του ανθρώπου με το περιβάλλον, τον εαυτό του και τον άλλον άνθρωπο, είτε έμφυλη βία λέγεται, είτε πόλεμος, είτε ξεριζωμός των ανθρώπων από τις εστίες τους, είτε διάφοροι ιοί της αποξένωσης π.χ. κορωνοϊός, είτε εξάρτηση από την οθόνη και τις ουσίες, με επακόλουθο την αποκοινωνικοποίηση των ανθρώπων, αρνητικότητα και βία οι οποίες προβάλλονται από τα ΜΜΕ σε 24ωρη βάση .

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Συμμετέχουν: Μάρω Αισώπου, Ελένη Αμυγδαλίτση, Κασσιανή Αμυγδαλίτση, Αγγελική Θάνου, Ελένη Καραβασίλη, Γιάννης Μακρόπουλος, Αθηνά Νικολίδου, Μίνα Παναγιωτοπούλου, Γιάννα Σούλιου, Αστέρης Σχοινάς, Έλενα Ψαραλίδου.Μουσική Επιμέλεια, Τραγούδι και Ηλεκτρικό πιάνο: Κασσιανή Αμυγδαλίτση.Κιθάρα και τραγούδι: Μιλτιάδης Μίλτος.

Στον χώρο του Τελωνείου βρίσκεται το Μουσείο Τελωνειακής Ιστορίας, το οποίο θα είναι επισκέψιμο μια ώρα πριν την εκδήλωση, δηλαδή από τις 19.00 μέχρι τις 20.00. Ιδρύθηκε το 2007, με πρωτοβουλία του τέως διευθυντή Τελωνείου Βόλου Βασίλη Ράπτη. Είναι το μοναδικό μουσείο τελωνειακής ιστορίας στην Ελλάδα. Εκτίθενται σπάνια ντοκουμέντα και πλούσιο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό. Χρηστικά αντικείμενα και εργαλεία, στολές της Υπηρεσίας από το 1960, οι υπηρεσιακές σφραγίδες από τα τελωνεία και τα υποτελωνεία της περιοχής μας , φωτογραφίες από το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου και κυρίως η σημαία του Τελωνείου Σμύρνης και το βιβλίο ταμείου εισπράξεων μέχρι τις 25-08-1922 (4 ημέρες

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.