«Η γη είναι το σπίτι μας»: Ποιητική- μουσική εκδήλωση για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος

Από την ποιητική σκηνή VOLOS POETRY SLAM

Εκδήλωση με ποίηση και μουσική από την ποιητική σκηνή VOLOS POETRY SLAM διοργανώνεται το Σάββατο 22 Μαΐου στις 20.00 στην πρασιά του Τελωνείου Βόλου και με τίτλο «Η γη είναι το σπίτι μας», στο πλαίσιο παγκόσμιων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Κίνησης Ποιητών (WPS). Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».
«Η γη είναι κυριολεκτικά το σπίτι μας και είναι ανάγκη να την προφυλάξουμε από τη φωτιά του πολέμου, να αγκαλιάσουμε και να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, να φροντίσουμε το περιβάλλον που δίνει ζωή σε όλες τις μορφές ύπαρξης. «Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ» και όλοι είμαστε αδέλφια για να την κατοικούμε με τον καλύτερο τρόπο. Αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και αλήθεια να επικρατούν στο σπίτι μας. Το σπίτι μας να είναι γεμάτο από αγάπη και δημιουργία και όχι από τρόμο και θάνατο».
«Δεν είμαστε μόνοι» αναφέρει η ομάδα της ποιητικής σκηνής VOLOS POETRY SLAM η οποία συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Κίνησης Ποιητών (WPS) σε μια παγκόσμια δράση με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στη ζωτική και επείγουσα ανάγκη να υπερασπίσουμε το σπίτι μας , τη γη και το όνειρο της ανθρωπότητας να μετακινηθεί από το βασίλειο της ανάγκης στο βασίλειο της ελευθερίας και της παγκόσμιας ειρήνης .
Κάθε δράση πάνω στον πλανήτη μας θετική ή αρνητική μάς επηρεάζει όλους . Είτε πρόκειται για τον τρόπο που εκμεταλλευόμαστε τους φυσικούς πόρους, τον τρόπο της διατροφής μας, τον τρόπο της επικοινωνίας μας , τη σχέση με το σώμα μας, την επαφή με το πνεύμα και την ψυχή μας, οι συνέπειες είτε με τη μορφή της κλιματικής αλλαγής, είτε της πανδημίας ή των πολέμων ή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, κυριεύουν τις ζωές όλων μας.
Τα μέλη της ποιητική σκηνής δηλώνουν ότι δεχόμαστε μια επίθεση βίας από τα ΜΜΕ με την μορφή ειδήσεων με ενορχηστρωμένο και μελετημένο τρόπο. Προβάλλονται εικόνες καταστροφών όλων αυτών που δημιουργεί η φύση και ο άνθρωπος από τον ίδιο τον άνθρωπο. Βιώνουμε μια συνεχή απειλή της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης μας και μια ενοχή γιατί με τον τρόπο του ο καθένας μας συμμετέχει σ’ αυτό.
Με τη δράση αυτή καλούμαστε να βρούμε τον τρόπο που θα προστατεύσουμε τα τίμια και ιερά , το πρόσωπο του ανθρώπου στην εποχή μας, δηλαδή ο κάθε ένας τον εαυτό του, τόσο μικρός στη μοναχικότητα του, τόσο μεγάλος ως ψηφίδα της ανθρωπότητας. Αν επιλέξουμε την ενότητα αντί για την χωριστότητα , αν δούμε τη γη σαν το σπίτι μας και τον συνάνθρωπο σαν τον εαυτό μας, αν καθαρίσουμε το σπίτι μας από κάθε ακαθαρσία, τότε θα συν-χωρέσουμε στο σπίτι μας όλοι οι άνθρωποι γιατί «αν δεν φροντίσουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει» .. Ο καθένας μας μπορεί να πάρει αποφάσεις και να δράσει στα μικρά και ταπεινά που αποτελούν την καθημερινότητα μας, όλα αυτά απαρτίζουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον και τον άνθρωπο .
Συμμετέχουν: Μάρω Αισώπου, Ελένη Αμυγδαλίτση, Κασσιανή Αμυγδαλίτση, Αγγελική Θάνου, Ελένη Καραβασίλη, Γιάννης Μακρόπουλος, Αθηνά Νικολίδου, Μίνα Παναγιωτοπούλου, Γιάννα Σούλιου, Αστέρης Σχοινάς, Έλενα Ψαραλίδου. Μουσική Επιμέλεια, Τραγούδι και Ηλεκτρικό πιάνο: Κασσιανή Αμυγδαλίτση. Κιθάρα και τραγούδι: Μιλτιάδης Μίλτος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.