Η Λέσχη Αφήγησης Βόλου επιστρέφει

Σήμερα, στις 8.30 στον Άναυρο

Ξεκινούν και πάλι οι δράσεις της Λέσχης Αφήγησης Βόλου, σήμερα στις 8.30 το βράδυ στον φιλόξενο χώρο της «Αύρας» στον Άναυρο, σε συνεργασία με την «Μαγνήτων Κιβωτό, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και την Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη».

Στον παραθαλάσσιο αυτό χώρο με την οσμή του ιωδίου και κάτω από τ΄ άστρα τ΄ ουρανού, οι αφηγητές θα ξεδιπλώσουν τις ιστορίες τους, θα έχουν την χαρά να ξαναβρεθούν όλοι μαζί, να ακουστούν και να τις ακούσουν.

Επισημαίνεται ότι οι «Παραμυθάδες» αφηγούνται παραμύθια, μύθους, συναξάρια και ότι έχει να κάνει με την προφορική παράδοση. Ποτέ όμως προσωπικές ιστορίες!
Συνεχίζουν να συμμετέχουν και θα αφηγηθούν, η Μάρω Αισώπου, η Καναλιώτισσα συγγραφέας Αγγελική Θάνου, η Αναστασία Πολίτου και ο εμπνευστής της Λέσχης αφήγησης Βόλου Νίκος Βαραλής.

Θα συμμετάσχει για πρώτη φορά και ο Στέλιος Πελασγός, που ξεκίνησε τη νέο-αφήγηση στην Ελλάδα, και επανήλθε πλέον στον Βόλο. Σημειώνεται ότι όσοι φίλοι θέλουν να αφηγηθούν, πέραν των παραπάνω που δήλωσαν, να αποπειραθούν και να δοκιμάσουν. Στόχος της πρώτης μετά τον εγκλεισμό εκδήλωσης είναι να συμπληρωθούν δέκα αφηγητές, που θα παρουσιάσουν δεκάλεπτη αφήγηση ο καθένας.

Υπενθυμίζεται ότι η Λέσχη Αφήγησης Βόλου ξεκίνησε το 2019 ως μια πρωτοβουλία του Νίκου Βαραλή, Δημοσιογράφου, Διευθυντή του Ρ/Σ της Ι.Μ.Δ. «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και μέλους του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού». Εντάσσεται στις δραστηριότητες της «Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας» του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος». Υλοποιείται δε με τη συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη».

Στόχευση των διοργανωτών της Λέσχης είναι να δημιουργηθεί ένας σταθερός χώρος αναφοράς, μέσα στον οποίο θα γίνονται αφηγήσεις από τον ανεξάντλητο κόσμο της προφορικής λογοτεχνίας, δίνοντας την ευκαιρία αφηγηματικής έκθεσης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που επιθυμούν να αφηγηθούν, σε όσους αγαπούν να λένε ιστορίες και σε όσους αρέσκονται να τις ακούν. Επιπλέον, και να υποδέχεται παλιούς και νέους φίλους που αρέσκονται να ταξιδεύουν μέσα από τα λόγια των πολλών ανώνυμων που έφτασαν μέχρι τις μέρες μας και αξίζει να ακουστούν και πάλι σε νέες συνθήκες.

Από τις πρώτες κιόλας δράσεις και εκδηλώσεις της, η Λέσχη Αφήγησης Βόλου γνώρισε μεγάλη επιτυχία, καθώς αρκετοί άνθρωποι διάφορων ηλικιών πλαισίωναν τις εκδηλώσεις τις στον φιλόξενο και προσβάσιμο χώρο της Wonderschool, Σπυρίδη 93, στον Βόλο, όπου φιλοξενήθηκαν από την αρχή των δραστηριοτήτων και μέχρι την διακοπή τους, στις αρχές του 2019, που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του Κορωναϊού.

Τον περασμένο χρόνο και για μια μόνον φορά, έγινε μια απόπειρα να πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις διαδικτυακά. Όμως άλλη η αίσθηση της ζωντανής αφήγησης και άλλη η ….διαδικτυακή!!! Έτσι δεν συνεχίστηκε.
Τώρα πλέον που δειλά – δειλά όλες οι δράσεις και εκδηλώσεις πολιτισμού ξεκινούν, αποφασίστηκε να γίνει η πρώτη απόπειρα να επαναρχίσει τις συναντήσεις και τις παρουσιάσεις της η Λέσχη Αφήγησης Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.