Η Μαίρη Κόντζογλου έρχεται στον Βόλο

Για τη νέα μυθιστορηματική διλογία «Από ήλιο σε ήλιο»

Η Μαίρη Κόντζογλου, λίγο μετά τον «Αποσπερίτη», του πρώτου μέρους της νέας της διλογίας «Από ήλιο σε ήλιο», επιστρέφει δυναμικά με τον Ανέσπερο, που την ολοκληρώνει, παρουσιάζοντας το έργο της την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στον Βόλο.
Η ιστορική «ματωμένη απεργία της Σερίφου» μπαίνοντας κάτω από το συγγραφικό μικροσκόπιο της Μαίρης Κόντζογλου γίνεται μια συγκλονιστική ιστορία για έναν έρωτα, έναν αγώνα και έναν τόπο που γέννησε θεούς και ήρωες. Η συγγραφέας θα μιλήσει για το σύμπαν της νέας διλογίας της, τους ήρωες, τον τόπο και το ιστορικό σκηνικό και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού. Η παρουσίαση θα γίνει στο Κτήριο Ματσάγγου (28ης Οκτωβρίου 78, αίθουσα Β1 του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη», με ώρα έναρξης της 19:00, ενώ με τη Μαίρη Κόντζογλου συνομιλεί η συγγραφέας Χαριτίνη Μαλισσόβα.
Η Διλογία
Ο Αποσπερίτης μάς ταξίδεψε στον χώρο και τον χρόνο, στα μεταλλεία της Σερίφου κατά το τέλος του 19ου αιώνα. Με τον Ανέσπερο μεταφερόμαστε στις αρχές του 20ού αιώνα. Στην Ευρώπη οι νέοι σκοτώνονται στα χαρακώματα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και στη Σέριφο στις σκοτεινές γαλαρίες των μεταλλείων. Η Μαίρη Κόντζογλου μοιράζεται την έμπνευσή της πίσω από τη διλογία – τη σαγηνευτική επιρροή του τοπίου της Σερίφου και τη συναρπαστική διαδικασία συλλογής ιστορικών και λαογραφικών στοιχείων του νησιού.
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Μαίρη Κόντζογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει εργαστεί σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες, µε αντικείμενο πάντα την Επικοινωνία. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα Το μέλι το θαλασσινό (2008), Περπάτα µε τον άγγελό σου (2009), Οι Μαγεμένες (2017), την τριλογία «Οι μεσημβρινοί της ζωής» (2011), την τριλογία «Τα Παλιά Ασήμια» (2014), τη διλογία «Σκουριά και χρυσάφι» (2020), τη συλλογή διηγημάτων Ώρες κοινής ανησυχίας (2021), καθώς και το βιβλιοφιλικό feelgood μυθιστόρημα Μια νύχτα στο βιβλιοπωλείο (2022).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.