Το Μουσικό Σχολείο Βόλου παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «FROZEN» της Disney σε διασκευή σεναρίου και ενορχήστρωση των καθηγητριών Ελένης Λεφάκη και Ελένης Τσαρδακά σήμερα Δευτέρα 20 και τη Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, ώρα 20.00, στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «έχοντας διασκευάσει και παρουσιάσει γνωστά κλασικά έργα του μουσικού θεάτρου («φάντασμα της όπερας», «Μελωδία της Ευτυχίας» και «Ωραία μου κυρία») οι καθηγήτριες και οι μαθητές του Μουσικού Συνόλου «Μιούζικαλ» του Μουσικού Σχολείου Βόλου ταξιδεύουν στο μαγικό κόσμο της Disney. Το αριστούργημα «Frozen» ενέπνευσε την ομάδα και αμέσως ανέλαβε το δύσκολο έργο της μεταφοράς του στη σκηνή. Το σενάριο διασκευάστηκε, οι ρόλοι διανεμήθηκαν, τα μουσικά έργα ενορχηστρώθηκαν και οι μαθητές του συνόλου – προερχόμενοι απ’ όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου- ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια παράσταση που θα μας μεταφέρει στον κόσμο του παραμυθιού.

Το εγχείρημα δύσκολο και απαιτητικό. Χωρίς ειδικά εφέ και με μόνο όπλο, τη νεανική φρεσκάδα, την πολλή θετική ενέργεια και την τέχνη της υποκριτικής το απαιτητικό έργο παίρνει μορφή μεταμορφώνοντας τα παιδιά σε επαγγελματίες ηθοποιούς , σκηνοθέτες, μουσικούς ορχήστρας , ενδυματολόγους, φροντιστές, χορογράφους και χορευτές, φωτιστές και παραγωγούς. Οι μαθητές-ηθοποιοί καλούνται να ενσαρκώσουν ήρωες κινουμένων σχεδίων, γεγονός που μεγαλώνει το βαθμό δυσκολίας ενώ οι μουσικοί της ορχήστρας εκτελούν έργα μεγάλων απαιτήσεων. Το κέφι και η αγάπη για το θέατρο και τη μουσική επιτυγχάνουν να υπερκεράσουν κάθε δυσκολία και το αποτέλεσμα είναι μαγικό.

Η διασκευή σεναρίου, η διδασκαλία χορωδίας και ηθοποιών , η σκηνοθεσία , η ενορχήστρωση των μουσικών έργων και η διδασκαλία της ορχήστρας είναι των καθηγητριών του συνόλου Ελένης Λεφάκη και Ελένης Τσαρδακά.