Η «Ομόνοια» Βόλου στην Επίδαυρο….

Γενική άποψη του θεάτρου της Επιδαύρου κατά την ώρα που (και) μέλη της «Ομόνοιας» καταλαμβάνουν θέσεις
Σε μια πολιτιστική εξόρμηση

Επωφελούμενη από την αγωνιστική της ανάπαυλα, λόγω καλοκαιριού, η «Ομόνοια» Βόλου παρουσίασε και πάλι το πολιτιστικό της πρόσωπο. Στο διήμερο από 20 μέχρι και 22 Ιουλίου, εξέδραμε στο Ναύπλιο και στην Επίδαυρο, η οποία υπήρξε ο κύριος προορισμός και ο πρωταρχικός σκοπός των μελών της και μελών των οικογενειών. Στον ιερό της χώρο παρακολούθησαν τη μαγεία της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου «Ειρήνη» του Αριστοφάνη.

Το πρώτο μέρος της εκδρομής-παραμονή της παράστασης- καλύφθηκε από ξεναγήσεις στο ειδυλλιακό Ναύπλιο και στο Παλαμίδι. Κατόπιν επισκέφτηκαν τις Μυκήνες. Εκεί τα μέλη της Ομόνοιας ξεναγήθηκαν στον τάφο του Ατρέως, γνωστό και ως «τάφο του Αγαμέμνονα».

Τύχη αγαθή για τους εκδρομείς, υπήρξε η συμμετοχή σ την πολιτιστική εξόρμηση και της συζύγου του προέδρου της «Ομόνοιας» Ρούλας Μανέτα-Καλαϊτζάκη, φιλολόγου και ιστορικού. Η γνωστή εκπαιδευτικός επιφύλαξε μια πολύτιμη ξενάγηση για τους εκδρομείς, στους αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους.
Την επόμενη μέρα, Παρασκευή βράδυ, οι βολιώτες εκδρομείς παρακολούθησαν την παράσταση «Ειρήνη», στο επιβλητικό περιβάλλον της Επιδαύρου.

Εκεί, αργότερα, μετά την παράσταση, στο Λυγουριγιό , έδρα του Δήμου, ο δήμαρχος Επιδαύρου Κων. Γκάτζιος, υποδέχθηκε και φιλοξένησε με δεξίωση και θέρμη τους εκδρομείς.

Η κοινή πορεία του δημάρχου και του μέλους της Ομόνοιας Σταύρου Γαρουφαλή, στις φοιτητικές τους χρονιές, μαζί και στην φοιτητική εστία, αναβίωσε με την συγκινητική συνάντηση των δύο παλιών συμφοιτητών και αδιάκοπα αδελφικών φίλων.

Οι ξεναγήσεις συμπληρώθηκαν με επισκέψεις σε Οινοποιείο της Νεμέας και στο Τολό, για τις δροσιστικές βουτιές στις ακρογιαλιές του.

Δημ.-

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.