«Η Πεντάμορφη και το Τέρας»: Εισπρακτικό ρεκόρ για την ταινία της Disney

Η νέα μεταφορά της ταινίας κινουμένων σχεδίων του 1991 «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» μάγεψε το κινηματογραφόφιλο κοινό, αποδεικνύοντας πως η πραγματική ομορφιά βρίσκεται στην ψυχή, καθώς σημείωσε εισπράξεις 350 εκατομμυρίων δολαρίων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο- βραβευμένος με Όσκαρ – Μπιλ Κόντον βασίστηκε σε μια από τις πιο συμβολικές ιστορίες αγάπης, στο κλασικό παραμύθι της Γκαμπριέλ – Σουζάν Μπαρμπό ντε Βιλνέβ, και δημιούργησε ένα μιούζικαλ φαντασίας, μια εντυπωσιακή υπερπαραγωγή από τη Disney, που προβάλλεται και σε τρισδιάστατη εκδοχή.
Μόνο στις αμερικανικές αίθουσες η ταινία έκανε εισπράξεις 170 εκατομμύρια δολάρια, καταφέρνοντας να ξεπεράσει τον προϋπολογισμό της σε μερικές μόλις ημέρες, ενώ έκανε και το έβδομο καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών. «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» άφησε πίσω της την ταινία «Kong: Η Νήσος του Κρανίου» που βρέθηκε στη δεύτερη θέση με εισπράξεις, στην Αμερική, 28,9 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο Σαββατοκύριακο προβολής της. Στη χώρα μας, η ταινία έκοψε 57.900 εισιτήρια σε 228 αίθουσες προβολής.

Η αγάπη είναι έτοιμη να κάνει το θαύμα της
Στην ταινία με τους – βραβευμένους με Όσκαρ – Έμα Τόμσον και Κέβιν Κλάιν και τους Έμα Γουότσον, Γιούαν Μακγκρέγκορ, Νταν Στίβενς, Ίαν Μακέλεν, Τζος Γκαντ, Στάνλεϊ Τούτσι και Γκούγκου Μπάθα – Ρο, μια κοπέλα φυλακίζεται από ένα Τέρας, στο κάστρο του, ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του πατέρα της. Παρά τον φόβο της, γίνεται φίλη με το στοιχειωμένο προσωπικό του κάστρου και μαθαίνει να προσπερνά την εξωτερική εμφάνιση του Τέρατος, εστιάζοντας στην αληθινή καρδιά του πρίγκιπα που κρύβεται μέσα του. Η αγάπη είναι έτοιμη να κάνει το θαύμα της και να λύσει τα μάγια. Όμως, ένας κυνηγός, που επιδιώκει να παντρευτεί την Πεντάμορφη, προσπαθεί με κάθε τρόπο να κατατροπώσει το Τέρας.
«Βρίσκω το φιλμ του 1991 μια τέλεια ταινία. Όταν κυκλοφόρησε, ήταν αφηγηματικά πρωτοποριακή και είχε απίστευτα τραγούδια, οπότε, αρχικά, δυσκολεύτηκα να την προσεγγίσω» εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Εικοσιπέντε χρόνια μετά, και η τεχνολογία μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδέες, που μας είχε συστήσει η ταινία κινουμένων σχεδίων. Τώρα, είναι δυνατόν, για πρώτη φορά, να έχεις μια φωτορεαλιστική απεικόνιση μιας τσαγιέρας που μιλάει σε ένα πραγματικό σετ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.