Η Πειραματική Σκηνή κάνει πρεμιέρα

Με την κωμωδία του Νιλ Σάιμον, «Τα λαμπερά παιδιά»

Η Πειραματική Σκηνή αρχίζει την φετινή της θεατρική σαιζόν, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, με την Κεντρική Σκηνή να παρουσιάζει την σπαρταριστική κωμωδία του Νιλ Σάιμον, «Τα λαμπερά παιδιά».

Δύο παλαίμαχοι ηθοποιοί που έπαιζαν μαζί στο βαριετέ πολλά χρόνια, ένα διάσημο αχώριστο δίδυμο, έχουν πλέον αποσυρθεί. Αιτία της απόσυρσης ήταν η απόφαση του ενός να σταματήσει να παίζει λόγω ηλικίας. Αυτό έχει ενοχλήσει αφάνταστα τον άλλον που δεν παραδέχεται ούτε τη φθορά του χρόνου ούτε το γεγονός ότι δεν μπορεί να παίξει τίποτα μόνος του αφού τόσα χρόνια ήταν γνωστοί σαν ντουέτο.

Μετά από 11 χρόνια απραξίας, τους δίνεται και πάλι η δυνατότητα να ξαναπαίξουν σε ένα αφιέρωμα που θα γίνει από ένα κανάλι της τηλεόρασης. Αυτό το γεγονός τους ξαναφέρνει και πάλι μαζί. Προσπαθούν να κάνουν πρόβα αλλά ο εγωισμός και τα γηρατειά έχουν σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να την ολοκληρώσουν. Στο στούντιο η κόντρα τους συνεχίζεται με αποτέλεσμα να διακοπεί το γύρισμα και ο ένας από τους δύο να πάθει έμφραγμα. Στο τέλος η σχέση τους θα αποκατασταθεί και οι συνθήκες της ζωής θα τους ξαναενώσουν αφού και οι δύο θα μείνουν για το υπόλοιπο της ζωής τους στο σπίτι του ηθοποιού.

Ένα βαθιά ανθρώπινο έργο αφιερωμένο στον καλλιτέχνη της τρίτης ηλικίας με ψυχολογικές προεκτάσεις δοσμένες μέσα από σπαρταριστικές καταστάσεις και διαλόγους.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, μετάφραση Βασιλικής Μπέλιου, σκηνικά Μαρίας Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.
Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Δημήτρης Πανταζής, Θάλεια Κόγκα, Στράτος Μεγκές, Ελένη Μπακίρη.
Η παράσταση θα παίζεται στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας), από Κυριακή 18 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή ως τις 30 Δεκεμβρίου στις 8.00 μ.

Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου. Οι τιμές του εισιτηρίου είναι: 10€ και 5€ μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων.

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6944388045. Η παράσταση γίνεται σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.