Οι Rotting Christ συνελήφθησαν στη Γεωργία για «τρομοκρατία»

Τα δυο ιδρυτικά μέλη του ελληνικού συγκροτήματος Rotting Christ συνελήφθησαν με την κατηγορία της τρομοκρατίας, στη Γεωργία στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συναυλίας τους στις 12 Απριλίου. Αφορμή της σύλληψης του γκρουπ στη πρωτεύουσα Τυφλίδα, στάθηκε η ονομασία του.

Ο frontman του συγκροτήματος ανέφερε σχετικά με το περιστατικό:

«Φτάσαμε στην Τιφλίδα της Γεωργίας το πρωί της Πέμπτης, 12 Απριλίου. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων, η αστυνομία σταμάτησε εμένα και τον αδερφό μου και μας ζήτησαν να τους ακολουθήσουμε για να απαντήσουμε σε κάποιες ερωτήσεις. Αντ’ αυτού, κράτησαν τα διαβατήρια και τα κινητά μας και μας έβαλαν στη φυλακή. Όταν απαιτήσαμε τον λόγο της σύλληψης μας, δεν μας έδωσαν καμία πληροφορία, λέγοντας ότι είναι εμπιστευτικό. Οι δικηγόροι μας ενημέρωσαν ότι είμαστε στη λίστα των ανεπιθύμητων ατόμων στη χώρα, με την κατηγορία ότι είμαστε σατανιστές και πιθανοί τρομοκράτες.

Χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς επίσημο λόγο, βρεθήκαμε στη φυλακή, κλειδωμένοι σε ένα μικρό και βρώμικο κελί και χωρίς να μας έχει επιτραπεί καμία επαφή με τον έξω κόσμο ή τη νομική εκπροσώπηση ή την πρεσβεία μας για 12 ώρες. Οι συνθήκες ήταν κακές και δε δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Ευτυχώς, μόνο τα ονόματα «Τόλης» ήταν στη λίστα και τα υπόλοιπα δύο μέλη του γκρουπ, άρχισαν να δουλεύουν με τον τοπικό promoter, ώστε να μας βγάλει από τη φυλακή και να ξεκινήσουν οι νομικές διαδικασίες.

Χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια και μία πολύ περίπλοκη διαδικασία για να βρεθεί λύση. Εξαιτίας του τοπικού διοργανωτή, που εργάστηκε σκληρά με ειδικούς για τα νομικά, δημοσιογράφους και ακτιβιστές στη Γεωργία, τελικά μας απελευθέρωσαν. Είμαστε ευγνώμονες σε όσους αναμίχθηκαν σ’ αυτήν τη διαδικασία. Τελικά, μπορέσαμε ακόμα και να κάνουμε τη συναυλία και αποδείχθηκε μία φανταστική βραδιά. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους Γεωργιανούς metal brothers, για την θερμή τους υποστήριξη”.

Εν τέλει, επιτράπηκε η έξοδος στους extreme black metallers από τη Γεωργία προς την Αρμενία, χωρίς περαιτέρω επιπλοκές. Οι Rotting Christ θα συνεχίσουν την περιοδεία τους, με τον επόμενο σταθμό της να αποτελεί το Μπουργκάς της Βουλγαρίας στις 21 Απριλίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.