Η συγγραφέας Ελένη Δικαίου επιστρέφει στην Ν. Ιωνία Βόλου

Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Προγραμμάτων και της προώθησης της φιλαναγνωσίας, το 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Μαγνησίας και την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες», διοργανώνει εκδηλώσεις φιλαναγνωσίας και προσκαλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές σε μια ιδιαίτερη γνωριμία με την «Ιωνία του Χτες», με την ευγενική στήριξη της συγγραφέως Ελένης Δικαίου με καταγωγή από τη Νέα Ιωνία.

Η συγγραφέας Ελένη Δικαίου επιστρέφει στη Νέα Ιωνία Βόλου, την περιοχή, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, για να συναντήσει μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων και μαζί να εξερευνήσουν πτυχές του χτες, του σήμερα και του αύριο της πόλης τους μέσα από το βιβλίο της «Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά», από τις εκδόσεις Πατάκη και αναμένεται να έχει μεγάλη επιτυχία.

Η συγκεκριμένη δράση έρχεται ένα μήνα μετά την Εβδομάδα Γνωριμία των μαθητών ΠΕ με την Ιωνία του χτες στη Νέα Ιωνία του σήμερα που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Πόλης από τους ΙΩΝΕΣ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχείων , Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου – Μουσείο της Πόλης και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Π.Ε. Μαγνησίας με την ευγενή στήριξη της συγγραφέως Ελένη Δικαίου και ειδικούς συνεργάτες τους κ.κ. Αντώνη Αντωνίου και Πασχάλη Δήμου από τις 1 έως 5 Οκτωβρίου με μεγάλη επιτυχία. Περισσότερα από 20 τμήματα διάφορων σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και περισσότεροι από 300 μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα νοσταλγικό οδοιπορικό των Μικρασιατικών ριζών της Ν. Ιωνίας Βόλου αλλά και να δουν το μετασχηματισμό του «Συνοικισμού» όπως αποκαλούσαν τη σημερινή Ν. Ιωνία σε μια σύγχρονη αστική δομή αξιοποιώντας μια κληρονομιά πολύτιμη, χάρη στην οποία οι μικρασιάτες κατάφεραν όχι μόνο να επιβιώσουν τα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς αλλά να χτίσουν τη ζωή τους από την αρχή χωρίς να χάσουν το χαμόγελο και την ανθρωπιά τους.

Οι μαθητές μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα εκθέματα του Μουσείου και ειδικότερα στη θεματική Έκθεση για τη Νέα Ιωνία από το πρόθυμο κι ευγενικό προσωπικού του Μουσείου. Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στην ακούραστη Ελένη Δικαίου , στη Διεύθυνση Αρχείων , Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και στις εταιρείες Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε. και Ε. Ι. Παπαδοπούλου Α.Ε. για την προσφορά ειδών τους προς τα παιδιά.

Πασχάλης Σ. Δήμου

Δάσκαλος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.