Η Θεατρική Ομάδα «Επί Σκηνής» παρουσιάζει την «Επίσκεψη»

Στη σκηνή του Lab Art στις 22-23 και 29-30 Ιανουαρίου 2017

Η Θεατρική Ομάδα «Επί Σκηνής» παρουσιάζει στη σκηνή του Lab Art την «Επίσκεψη» του Φρίντριχ Ντύρενματ ή αλλιώς «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας», σε σκηνοθεσία Χρυσάνθης-Βασιλικής Κορώνη.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 22-23 και 29-30 Ιανουαρίου 2017. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Γκύλεν, μια κωμόπολη κάπου στην Κεντρική Ευρώπη, που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, η ανεργία καλπάζει, όλος ο κόσμος είναι χρεωμένος, οι αρχές του τόπου και οι απλοί πολίτες είναι σε απόγνωση. Ξαφνικά, μια ελπίδα. Η Κλαίρη Τσαχανασιάν, η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου, που επισκέπτεται έπειτα από σαράντα πέντε χρόνια απουσίας τη γενέτειρά της, θα μπορούσε με μια δωρεά να σώσει την πόλη. Η δισεκατομμυριούχος δέχεται να βοηθήσει, θέτοντας όμως έναν απροσδόκητο όρο … Μάλλον κάτι μας θυμίζουν όλα αυτά και μάλιστα πολύ κοντά μας. Το κεντρικό διακύβευμα είναι η αξία μιας ανθρώπινης ζωής απέναντι στην ευημερία της ομάδας. Με ένα απλό, αλλά ιδιοφυές, εύρημα ο συγγραφέας βρίσκει την ευκαιρία να ξετυλίξει κωμικοτραγικά τους μηχανισμούς της καταναλωτικής τρέλας, της αλόγιστης πίστωσης, του κυνικού αμοραλισμού, της διπρόσωπης ηθικής και της μαζικής ψυχολογίας.

Η ομάδα «Επί Σκηνής»
Η Θεατρική Ομάδα «Επί Σκηνής» ιδρύθηκε στο Βόλο το 1995. Δουλεύοντας ερασιτεχνικά, τα μέλη της ομάδας προσεγγίζουν το θέατρο από κάθε άποψη: ερμηνεία, σκηνοθεσία, συγγραφή κειμένων, σκηνογραφία, μετάφραση, μουσική. Επιθυμώντας την έκφραση και την επικοινωνία με τους ανθρώπους της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής και πιστεύοντας στη συνεργασία με πολιτιστικές ομάδες και άτομα, έχουν παρουσιάσει διάφορα έργα.
Συντελεστές Σκηνοθεσία: Χρυσάνθη – Βασιλική Κορώνη Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Βάια Μπεκιώτη Video art: Κώστας Ανέστης Video trailer: Γιώργος Γουτζούλιας Παίζουν: Σόνια Βλιώρα Καταρίνα Ζαφειρίου Νίκος Κατούνης Χρυσάνθη – Βασιλική Κορώνη Μαργαρίτα Κωνσταντινίδου Αλέξιος Λόλας Γιώργος Μαντζανάς Βάια Μπεκιώτη Ιωάννα Παππά Μαρία Περαντζάκη Παναγιώτης Σπανός Μαρία Σταμπούλογλου Μαρία Τεχνοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.