Η θεατρική ομάδα του ΠΘ αποχαιρέτισε την ακαδημαϊκή χρονιά με την παράσταση “Μεταμορφώσεις”

Με τις «Μεταμορφώσεις», μια δροσερή, ανατρεπτική και πληθωρική παράσταση, αποχαιρέτησαν την ακαδημαϊκή χρονιά οι «βετεράνοι» της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Τρίτος Όροφος». Ένα έργο της Αμερικανίδας Mary Zimmerman, μεταφρασμένο από την ομάδα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο ανοιχτό θέατρο της Αρχιτεκτονικής, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα και διθυραμβικές κριτικές. Μια παράσταση γεμάτη μελωδίες και ρυθμό, που ακροβατεί ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, με δυνατές ερμηνείες των έμπειρων πια μελών της ομάδας και την μουσική του Γιάννη Λιόλιου που συνόδευε ζωντανά τον 30μελή θίασο, μάγεψε το κοινό και έμεινε στις καρδιές μας ως η πιο απαιτητική αλλά και αναπάντεχη, τολμηρή αλλά ώριμη, παράσταση των τρομερών παιδιών του ‘Τρίτου Ορόφου’.

Μύθοι που γνωρίζουμε αλλά και άλλοι, λιγότερο γνωστοί, από την ελληνική και ρωμαϊκή αρχαιότητα, ζωντάνεψαν, ανάμεσα σε τραγούδια και χορογραφίες, στο ιδιαίτερα πρωτότυπο σκηνικό που επιμελήθηκαν η Μαρίνα Κουσερή και ο Γιάννης Γάκης. Ο θίασος, φοιτητές/ριες του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλη της θεατρικής ομάδας εδώ και αρκετά χρόνια, κατέφθασαν στην σκηνή με ένα κόκκινο φορτηγό, ξεχύθηκαν και οικειοποιήθηκαν στο έπακρο τον χώρο , επιτελώντας έτσι μια σουρεαλιστική τελετουργία, μια συλλογική επίκληση στο μεταφυσικό, ένα κάλεσμα σε όλους να εξερευνήσουν το μυθικό μας κομμάτι και να τολμήσουν την αλλαγή, τη μαγεία, τη Μεταμόρφωση.

Πάνω από 1500 θεατές παρακολούθησαν και καταχειροκρότησαν την παράσταση και ενίσχυσαν την ομάδα, με την ελεύθερη συνεισφορά τους, στον στόχο της να συμβάλλει με τα έσοδα της παράστασης, στο έργο του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.