Η θεατρική παράσταση «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» στη Θεατρίνη

Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου

Το  Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών «Θεατρίνη» το Σάββατο  8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και ώρα 9: 15μμ  φιλοξενεί το Politheatro | performing arts με την παράσταση «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Εμμανουήλ Ροΐδη.

Η Ψυχολογία Συριανού συζύγου είναι ένα από τα διηγήματα της τελευταίας φάσης του ροϊδικού έργου και αποτελεί ταυτόχρονα ένα δείγμα του ανατρεπτικά ειρωνικού ύφους του Ροΐδη με δόσεις σάτιρας για τα λογοτεχνικά δεδομένα της Ελλάδας και όχι μόνο. Ένας ορκισμένος εργένης ερωτεύεται παράφορα  και για να μπορέσει να απαλλαγεί από την «κατάστασιν ερωτευμένου», κάνει το προφανές… την παντρεύεται. Όσο περνάει ο καιρός, διαπιστώνει ότι ο έρωτας, αντί να κοπάσει, έχει φουντώσει… Και τότε αρχίζει το προσωπικό του παραλήρημα και οι εφιαλτικές νύχτες του, στοιχειωμένες από υποψήφιους εραστές, εκνευριστικές χοροεσπερίδες και προκλητική κοκέτικη συμπεριφορά της γυναίκας του.

Ο συγγραφέας κατορθώνει να δώσει με παραστατικότητα και δηκτικότητα τους προβληματισμούς του ζηλιάρη συζύγου εξαιτίας της φιλαρέσκειας της συζύγου του και να χαρίσει ένα απολαυστικό ανάγνωσμα που ελκύει λόγω του θέματός του τον αναγνώστη μέχρι και σήμερα.

Η δραματοποιημένη παρουσίαση του έργου δίνει με τον τρόπο της κωμωδίας με ελαφρύ και δηκτικό τρόπο τις απαντήσεις στα ερωτήματα κάθε ανθρώπου σε σχέση με τον έρωτα και το γάμο  με τρόπο  ξεχωριστό τον τρόπο που Εμμανουήλ Ροΐδη.

Ταυτότητα παράστασης:

Διασκευή: Θοδωρής Γκόγκος

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος

Φωτογραφίες: Γιώργος Σταύρος

Σκηνικά – σχεδιασμός φωτισμών: Θοδωρής Γκόγκος

Ερμηνεύουν : Θοδωρής Γκόγκος – Ναταλία Βώττη

Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών «Θεατρίνη»

Σάββατο  8 – Κυριακή 9 Οκτωβρίου  ώρα: 9,15μμ

Γενική είσοδος 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ.

Πληροφορίες κρατήσεις: Τηλ. 690 684 2332

Πλάτωνος 20, Βόλος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.