Η Βιβλιοθήκη του Πορφυρογένειου Πολιτιστικού Κέντρου Αγριάς γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, στις 12:00 η Βιβλιοθήκη του Πορφυρογένειου Πολιτιστικού Κέντρου Αγριάς γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με ιστορίες και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους από την αφηγήτρια Ανθή Θάνου και τη μουσικό Χρυσάνθη Όκκα. Η παράσταση με τίτλο «Τα δέντρα που ψιθυρίζουν» εμπνέεται από μυθολογικές ιστορίες με δέντρα και λαϊκά παραμύθια.

 

«Τα δέντρα λένε πως τη νύχτα ψιθυρίζουν τις χαρές και τις λύπες τους…

Κάποιοι λένε πως τα δέντρα παλιά ήταν άνθρωποι που μεταμορφώθηκαν, κάποιοι πάλι λένε πως τα όνειρα την αυγή μεταμορφώνονται σε δέντρα που πάνω στα κλαδιά τους κρέμονται σαν πεφταστέρια ιστορίες και παραμύθια. Ιστορίες που λένε ψέματα παραμύθια που λένε την αλήθεια!

Ήταν λέει κάποτε ένα δέντρο μέσα του φώλιαζε η μοίρα ενός ανθρώπου και…»

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Κάθε χρόνο, η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα IBBY  ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

 

«Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας!

Οι ιστορίες ταξιδεύουν πάνω στα σύννεφα, λαχταρώντας ν’ ακούσουν το χαρούμενο χτύπημα της καρδιάς σας!» γράφει χαρακτηριστικά η συγγραφέας Eiko Kadono από το εθνικό τμήμα της Ιαπωνίας που έγραψε το φετινό μήνυμα. Η εικονογράφος Nana Furiya φιλοτέχνησε την αφίσα.

 

Η βιβλιοθήκη του Πορφυρογένειου Πολιτιστικού Κέντρου Αγριάς συμμετέχει στον εορτασμό και προσκαλεί τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του βιβλίου να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της. Λειτουργεί ως δανειστική και διαθέτει πάνω από12.000 τίτλους. Το παιδικό της τμήμα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες προτάσεις βιβλίων για παιδιά όλων των ηλικιών με σκοπό την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και την αγάπη για το βιβλίο. Μια δραστήρια ομάδα εθελοντών και εθελοντριών φροντίζουν για την ομαλή λειτουργία της.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στον φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, 17:30-19:30 και την Κυριακή 10:00-14:00.

 

Η είσοδος για την εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.