Οι Βολιώτες ηθοποιοί Γουλιώτη-Πανταζάρας μαζί στο σανίδι

Πρωταγωνιστούν στο έργο "AmorS" στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων

Με το σαιξπηρικής έμπνευσης έργο τους «AmorS» που θα παρουσιαστεί στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων.

Δύο από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς τους με καταγωγή μάλιστα από τον Βόλο, η Στεφανία Γουλιώτη και ο Αργύρης Πανταζάρας, συναντιούνται στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων και «γράφουν» το δικό τους έργο μέσα από μία συρραφή σονέτων και σκηνών από τα έργα του Σαίξπηρ, στην προσπάθειά τους να δώσουν αναπνοή στην πιο δυσνόητη και δύσβατη περιοχή της ανθρώπινης φύσης, τον έρωτα…
Συγκεκριμένα, οι δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί θα παρουσιάσουν υπό τον γενικό τίτλο «AmorS» τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις, διάρκειας 40 λεπτών έκαστη, στις 16, 17, 23 και 24 Ιανουαρίου 2017.
Σ΄ αυτές μία χειμαρρώδης ροή, άλλοτε εξαιρετικά ανάγλυφη κι άλλοτε σκοτεινή, διατρέχει το έργο του κορυφαίου συγγραφέα και κεντρίζει το ενδιαφέρον των δύο ταλαντούχων ηθοποιών προκαλώντας τους να την αναδείξουν, να τη διερευνήσουν σε βάθος και να τη δουν να αναδύεται προκειμένου να ζήσουν τη δική τους σκηνική εμπειρία και να κάνουν το κοινό να την αφουγκραστεί.
Να σημειωθεί πως τα σαιξπηρικά σονέτα έχουν διττό ενδιαφέρον. Κατ’ αρχάς κάποια από αυτά μπορούν να τοποθετηθούν στο επίκεντρο της εικόνας του Σαίξπηρ ως ποιητή κι αποτελούν δείγματα του σπουδαίου λυρισμού του. Κατά δεύτερο λόγο, έστω και με επιφυλάξεις, μπορούν να θεωρηθούν ως τα μόνα έργα του που διαθέτουν έντονα βιογραφικά στοιχεία.

Η μετάφραση είναι των Βασίλη Ρώτα (σε επιλεγμένα σημεία) και Διονύση Καψάλη. Παίζουν η Στεφανία Γουλιώτη και ο Αργύρης Πανταζάρας. Tην επιμέλεια της κίνησης έχουν οι Rootless Root – Λίντα Καπετανέα και Josef Frucek – σε μία πολύ ενδιαφέρουσα σύμπραξη με τους δύο πρωταγωνιστές. Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Γιώργος Πούλιος

Ιnfo: 16,17,23,24 Ιανουαρίου, Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00, Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, Κεφαλληνίας & Κυκλάδων 11, Κυψέλη. Τηλ.: 2108217877. Εισιτήρια: 15, 10 ευρώ.

Πηγή: tospirto.gr