Καχαραμπού: Το μυστήριο… συνεχίζεται στο νέο βιβλίο της Φραντζέσκας Μάνγγελ

Στο προσκήνιο οι δύο όψεις της ανθρώπινης ύπαρξης, απ΄την βραβευμένη συγγραφέα

Μια κέλτικη γιορτή, μία γυναίκα με ατίθασο πνεύμα, ένας άνδρας που ξέρει να αγαπά, μυστηριώδεις χαρακτήρες και οι δύο όψεις της ανθρώπινης ύπαρξης είναι τα συστατικά του νέου συγγραφικού εγχειρήματος της Φραντζέσκας Μάνγγελ με τίτλο “Καχαραμπού” το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις BELL και παρουσιάστηκε πρόσφατα σε θερμό αναγνωστικό κοινό στον Βόλο. Η συγγραφέας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή γι’ αυτό το μυστηριώδες ταξίδι στις σελίδες του βιβλίου της, που κρύβει πολλές εκπλήξεις και ανατροπές. Η Φραντζέσκα Μάνγγελ, παρουσίασε το 2017 το μυθιστόρημά της “Η Νύχτα του Σάουιν”, κερδίζοντας το Βραβείο Βιβλίου Public Πρωτοεμφανιζόμενου στη Λογοτεχνία 2018, ενώ τώρα έρχεται με το δεύτερο μέρος της ιστορίας και το “Καχαραμπού” να ολοκληρώσει το μυστήριο.
Μάλιστα, για πρώτη φορά βρέθηκε στον Βόλο για να το παρουσιάσει και μάγεψε το αναγνωστικό κοινό, που έσπευσε να μάθει περισσότερα για το συναρπαστικό αυτό μυθιστόρημα.
Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ για την έμπνευση της ιστορίας, η κ. Μάνγγελ ανέφερε πως αυτή ήρθε, όταν ήταν φοιτήτρια σε μια μικρή πόλη της Βόρειας Αγγλίας, όπου με τις τοπικές δεισιδαιμονίες σε συνδυασμό με το τοπίο, την Γότθικη αρχιτεκτονική η έμπνευση να γράψει ένα διήγημα με πυρήνα την αρχαία κέλτικη γιορτή “Η Νύχτα του Σάουιν”, που είναι γνωστή σε όλους ως Χάλογουιν, ήταν μονόδρομος.

“Πέρασε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει η ιδέα πράξη. Αυτή την ιστορία την είχα σκεφτεί όταν ήμουν ακόμη φοιτήτρια και ήταν μια ιστορία 2000 λέξεων. Με τα χρόνια αυτή η ιστορία πήρε άλλες διαστάσεις, έγινε σιγά σιγά μυθιστόρημα, το οποίο αποφάσισα κάποια στιγμή να το δώσω στους εκδοτικούς είχε αρκετά μεγάλη ανταπόκριση. Και τελικά κυκλοφόρησε το 2017 από τις εκδόσεις BELL, πήγε ανέλπιστα καλά και τώρα έρχεται η συνέχεια”, σημείωσε η συγγραφέας.
Το βιβλίο της Καχαραμπού συνεχίζει και είναι ένα βιβλίο μυστηρίου, όμως αναδεικνύει τις έννοιες του χρόνου, το καλό, το κακό, την ανθρώπινη ψυχή, τις δύο πλευρές που έχει η ψυχή του ανθρώπου, την αθώα και την πιο σκληρή πλευρά της. Παράλληλα αναφέρεται σε μεγάλο ποσοστό και στις γυναίκες και τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει σε άλλες χώρες, σε άλλους καιρούς, δυσκολίες όμως που πάντα είναι ίδιες.

«Η αγάπη και ο έρωτας»

Μεγάλο ρόλο όμως παίζει και η αγάπη και ο έρωτας, όχι όμως από την εξιδανικευμένη πλευρά αλλά από την ανθρώπινη, αυτή που φθείρεται με το πέρασμα του χρόνου.
“Το βιβλίο μιλά για το άγνωστο που κρύβει ο καθένας μέσα του. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, γιατί τελικά σε πολύ δύσκολες στιγμές συνειδητοποιούμε τι μπορεί να γίνει ο καθένας κι αυτό είναι πολύ έντονο σαν στοιχείο μέσα στο βιβλίο κι ίσως οι αναγνώστες να βρουν τον εαυτό τους μέσα”, υποστήριξε η ίδια.
Θέτοντας κάποια στοιχεία για τους πρωταγωνιστές του μυθιστορήματος η κ. Μάνγγελ ανέφερε πως η Στέφι είναι η ηρωίδα της. “Είναι ζωγράφος, είναι ένα ατίθασο πνεύμα, γενικά ψάχνεται πολύ στη ζωή της έχει ζήσει κι έχει κάνει πολλά. Είναι μία γυναίκα που δεν θα λέγαμε ότι είναι 100% αθώα και αγνή, έχει πολλά στοιχεία μέσα της. Κανένας δεν είναι απόλυτα καλός και κακός, παίζει ρόλο τι βιώνουμε. Μετά έχουμε τον Κίμωνα, είναι ο καλύτερος της φίλος. Ηρωίδα έχει εξαφανιστεί και ο Κίμων την αναζητά. Αυτός είναι ένα πρόσωπο πιο καθαρό, ένας άντρας παλαιάς κοπής, που αγαπά με πολύ αγνό τρόπο και είναι έτοιμος να υπερπηδήσει όποιο εμπόδιο για να βρεθεί στην αγαπημένη του. Στην ιστορία μπλέκεται ο γέρο Άνγκους, η γιαγιά Κατερίνα και υπάρχουν άλλοι δύο ήρωες μεταξύ αυτών και ο Ξένος, που είναι το μεγάλο μυστήριο του βιβλίου”.
Η κ. Μάνγγελ εκμυστηρεύτηκε πως ήδη έχει ξεκινήσει τη συγγραφή νέου βιβλίου, αν και σε πρώιμο στάδιο, όπου θα σχετίζεται με την ιστορία, με το χρόνο και με το πόσο παρανοϊκοί μπορούν να γίνουν κάποιοι άνθρωποι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.