H Επιτροπή Ειρήνης Μαγνησίας με την υποστήριξη του Εικαστικού Συλλόγου Βόλου διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, έκθεση με κεντρικό θέμα δημιουργίας και έμπνευσης «τα παιδιά του πολέμου και της προσφυγιάς».
Η Επιτροπή Ειρήνης Μαγνησίας, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε, πρωταγωνίστησε και πρωταγωνιστεί και σε αυτό το ζήτημα. «Εδώ και χρόνια, ιδιαίτερα τα 3 τελευταία, ο χρόνος δεν μετράει σε ώρες και λεπτά, αλλά με νεκρούς αμάχους και παιδιά, σε νοσοκομεία, προσφυγικούς καταυλισμούς, σχολεία, σπίτια και δρόμους στις εστίες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, στα 56 μέτωπα πολέμου σε όλο τον κόσμο, από τα εγκλήματα στη Γάζα, στο Λίβανο, στην Ουκρανία.
Άλλωστε, η Θεσσαλία και ο Βόλος παίζει καίριο ρόλο στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις να την έχουν μετατρέψει και επίσημα σε αμερικανοΝΑΤΟικό, ιμπεριαλιστικό – πολεμικό προγεφύρωμα, μετατρέποντας τη χώρα σε θύτη και τον λαό σε στόχο αντιποίνων.
Η έκθεση επιδιώκει να αναδειχθεί η πραγματική διέξοδος για τον λαό, που βρίσκεται στην οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης του για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να αναδειχθεί η δύναμη που έχουν οι λαοί να ζήσουν ειρηνικά με σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ τους και να βαδίσουν τον δικό τους δρόμο, ώστε τα όνειρα και η ελπίδα αυτών των παιδιών να γίνουν πραγματικότητα. Να αναδειχθεί ο κοινωνικός ρόλος της Τέχνης, η ικανότητά της να διεισδύει και να κινητοποιεί τον λαό, αλλά και ο ιδιαίτερος ρόλος του καλλιτέχνη που ειδικά μέσα σε αυτές τις συνθήκες μπορεί και πρέπει να σταθεί στο πλάι του λαού μας..», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Η έκθεση θα περιλαμβάνει πρωτότυπα ζωγραφικά έργα, χαρακτικά, κατασκευές, κολλάζ, γλυπτά, ακουαρέλες, φωτογραφία και installation (με την ευθύνη του δημιουργού).
Η Επιτροπή Ειρήνης Μαγνησίας απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα δημιουργών που δεν ανήκουν αποκλειστικά στον εικαστικό χώρο, με σκοπό να προβάλλουν πολλές και διαφορετικές απόψεις που αφορούνς στο έργο τέχνης, την δημιουργικότητα και την έμπνευση.
Η έκθεση θα συνοδεύεται από ομιλίες, μουσικές και ποιητικές παραστάσεις και άλλες δράσεις. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Εκθεσιακό Κέντρου Βόλου, Αθηνών 25, Βόλος, από Παρασκευή 28 Μαρτίου έως Παρασκευή 11 Απριλίου.
Πληροφορίες συμμετοχής:
Οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην έκθεση μέχρι και τις 21 Μαρτίου 2025 στέλνοντας στην διεύθυνση [email protected] ηλεκτρονικά τα εξής:
1. Στοιχεία επικοινωνίας ( όνομα, τηλέφωνο, e-mail)
2. Τα έργα που θέλουν να παρουσιάσουν στην έκθεση (μέχρι 2, μέγιστη διάσταση 60 χ 80 εκτ.) ή σύντομη περιγραφή των έργων που θα δείξουν, αν δεν είναι έτοιμα.
Τα έργα θα σταλούν μέσου Ταχυδρομείου ή με Κούριερ με έξοδα αποστολής και επιστροφής του δημιουργού στο όνομα Θεόδωρος Καραγιάννης με το τηλέφωνο μέχρι την Παρασκευή 21 Μαρτίου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα :
Θεόδωρος Καραγιάννης 694 555 4605 και Αργύρης Γιαννακός 694 256 4398

































