Καλοκαίρι με δράσεις, στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Πορταριάς

Το μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό, Παρασκευή έως Κυριακή, 10 π.μ. μέχρι 2:30 μ.μ

H Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών προσκαλεί, αυτό το καλοκαίρι, μικρούς και μεγάλους, όλους και τον καθένα ξεχωριστά, να ανακαλύψουν την ιδιαίτερη ιστορία της Πορταριάς, μέσα από τα εκθέματα του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Πορταριάς, με δύο νέες δράσεις.

  • «Καλοκαιρινά απογεύματα Σαββάτου στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Πορταριάς», σήμερα Σάββατο 29 Ιουνίου, 6 και 20 Ιουλίου και 3, 17 και 24 Αυγούστου, με διευρυμένο ωράριο, ελεύθερη είσοδο και δωρεάν ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών ανά μία ώρα, από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 10 μ.μ.
  • «Καλοκαιρινές εξερευνήσεις στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Πορταριάς», δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6 έως 12 ετών, την Παρασκευή 12, 19 και 26 Ιουλίου και 2, 9 και 16 Αυγούστου, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 12 μ.μ. Τα παιδιά, με την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, διάρκειας δύο ωρών, θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν το μουσείο και τα εκθέματά του, μέσα από ξεναγήσεις και παιχνίδια μνήμης και παρατηρητικότητας. Επίσης, καλούνται να δημιουργήσουν, με υλικά που θα τους προσφέρει το μουσείο, ζωγραφιές και διάφορες δημιουργικές κατασκευές. Σημειώνεται ότι είναι υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής, τουλάχιστον δύο μέρες πριν από κάθε πρόγραμμα, στο 24280 99920 ή 24210 29878. Τα παιδιά θα πρέπει να προσέλθουν στο μουσείο τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά πριν την έναρξη του προγράμματος.

Οι δράσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα δράσεων του φετινού καλοκαιριού της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών για το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Πορταριάς. Tα Σάββατα των παραπάνω ημερομηνιών ισχύει το κανονικό ωράριο για τις πρωινές ώρες.

Το μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό, Παρασκευή έως Κυριακή, 10 π.μ. μέχρι 2:30 μ.μ., και βρίσκεται στην διασταύρωση για την Μακρινίτσα, πλησίον του Δημαρχείου Πορταριάς. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα παραπάνω τηλέφωνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.