«Καλοκαίρι στο Μουσείο»…

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

«Καλοκαίρι στο Μουσείο», είναι ο τίτλος από τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, ηλικίας (5 έως 12 ετών), που θα εφαρμοστούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνουν:
Τετάρτη 24/7/2019: «Μαθαίνω για τους Δεινόσαυρους»
Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά γίνονται μικροί παλαιοντολόγοι και εισάγονται στον τρομερό κόσμο των Δεινοσαύρων! Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα τα παιδιά βρίσκουν απολιθωμένα νύχια και δόντια δεινοσαύρων και αναγνωρίζουν σε ποιο ακριβώς είδος δεινοσαύρου ανήκουν.
Πέμπτη 25/7/2019: «Από τα μαμούθ… στους ελέφαντες»
Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά θα μάθουν για τους πρόγονους των σημερινών ελεφάντων! Πως εξελίχθηκαν τα προβοσκιδωτά ζώα; Έζησαν μαμούθ στην Ελλάδα; Αυτές και άλλες ερωτήσεις θα απαντήσουν οι μικροί φίλοι του Μουσείου που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα και βρίσκοντας απολιθωμένα κόκαλα και δόντια από μαμούθ και άλλα προβοσκιδωτά.
Παρασκευή 26/7/2019: «Μικροί Ηφαιστειολόγοι»
Οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν τι είναι ηφαίστειο και πως δημιουργείται. Κάθε παιδί θα έχει την ευκαιρία να δει και να αγγίξει λάβες του ελληνικού χώρου, αλλά και να μάθει για το ηφαίστειο του Βόλου στις Μικροθήβες. Επίσης, τα παιδιά θα πραγματοποιήσουν εικονική έκρηξη ηφαιστείου για να παρατηρήσουν τα στοιχεία που συνοδεύουν αυτό το φαινόμενο. Η διάρκεια του κάθε προγράμματος είναι 90’ και η συμμετοχή είναι 10€. Πληροφορίες – Εγγραφές: 24210 36555 & 6973034810.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.