Καταξίωση για τον Λαρισαίο καλλιτέχνη Χρίστο Χαλικιά- Εκθέτει τα έργα του στην γκαλερί Citric στην Ιταλία

Ο Χρίστος Χαλικιάς είναι σκηνοθέτης, ζωγράφος, σκηνογράφος και διευθυντής παραγωγής θεατρικών και κινηματογραφικών παραγωγών και το έργο του παρουσιάζεται πλέον και διεθνώς με την έκθεσή του με τίτλο «EXILEOSIS», που παρουσιάζεται στην γκαλερί Citric στην Ιταλία.

Ο Χρίστος Χαλικιάς αποφάσισε να δουλέψει πάνω σ’ αυτό το θέμα που τον απασχολεί σε όλη του την καλλιτεχνική πορεία. Ο  καλλιτέχνης επικαιροποιεί εκ νέου τα πνευματικά πρότυπα με έντονο και πάλι το θρησκευτικό στίγμα: εικονίζει έναν κόσμο γεμάτο αδυναμίες, αμετανόητους, κατατρεγμένους ανθρώπους, οι οποίοι παρ’ όλα αυτά ελπίζουν για τη σωτηρία. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι του  Στέφανο Γκαλάσι. Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος, Αγγλικά και Ιταλικά σχεδιασμένος από τον ίδιο τον καλλιτέχνη Χρίστο Χαλικιά..

Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και το Εθνικό Ωδείο Αθηνών, καθώς και στα Εργαστήρια Εγγραφής Σεναρίου «Artens». Θήτευσε και συνεργάστηκε κατά το παρελθόν με ορισμένους σπουδαίους ανθρώπους του θεάτρου και όχι μόνο, ενώ η έκθεσή του «EXILEOSIS» στην γκαλερί Citric στην Ιταλία, αποτελεί μία από τις κορυφαίες καλλιτεχνικές του στιγμές.

Οι πίνακες της έκθεσης «EXILEOSIS» αποπνέουν έναν δυναμισμό και ταυτόχρονα μία απομόνωση. Το μήνυμά του κεντρίζει το ενδιαφέρον και περιστρέφεται γύρω από τον  άνθρωπο και τις αδυναμίες του. Οι γραμμές του έντονες και δραματικές κάνοντας την «EXILEOSIS» να κινητοποιεί όλες τις αισθήσεις.

Πλέον και το ιταλικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει το έργο του Λαρισαίου καλλιτέχνη και να έρθει η διεθνής … «EXILEOSIS».

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.