Κιμούλης : Ο κάθε πικραμένος θα βγαίνει και θα κάνει καταγγελία

«Το να εξισώνει ο καθείς μια οποιαδήποτε ένταση που μπορεί να δημιουργηθεί σε μια πρόβα, σε μια παράσταση με το θέμα της κακοποίησης της κυρίας Μπεκατώρου ή το κίνημα MeToo είναι ακραία επικίνδυνο» είπε στο News 24/7 ο Γιώργος Κιμούλης, αναφερόμενος στις καταγγελίες που έκανε το μεσημέρι της Τρίτης (26/1) η Ζέτα Δούκα περί λεκτικής και ψυχολογικής βίας που φέρεται να υπέστη από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη την περίοδο 2008-2009.

«Ανοίγει ένας ασκός του Αιόλου με ανόητες καταγγελίες τύπου “Με κοίταξε στραβά ο τάδε” με αποτέλεσμα – και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο – στον μέλλοντα χρόνο η πραγματική καταγγελία,όπως ήταν αυτή της κυρίας Μπεκατώρου, να μην έχει αξία. Είναι τραγικό που δεν το σκεπτόμαστε αυτό και είναι η αιτία που δεν θα κάνω πίσω.»

«Η κυρία Δούκα δεν ήταν κάποιο κοριτσάκι 18 ή 22 ετών όταν συνεργαζόμαστε, όπου ο “κακός” θιασάρχης Κιμούλης τής έκανε bullying. Ήταν μία γυναίκα χρόνια στο θέατρο, πρωταγωνίστρια, της οποίας ειρήσθω εν παρόδω, της είπα κιόλας αν θέλει να βγει να πει στο κοινό ότι ακυρώνεται η παράσταση λόγω των επεισοδίων έξω (για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου). Αν υπήρχε ένα είδος bullying, εκείνη εκ των πραγμάτων έπρεπε να πάει στον παραγωγό και να πει “αν συνεχίσει να μου φέρεται έτσι, εγώ θα πάω στην επιθεώρηση εργασίας”. Εγώ κάλεσα σήμερα το μεσημέρι τον παραγωγό και τον ρώτησα αν είχε έρθει ποτέ η Ζέτα Δούκα να του κάνει παράπονα Μου απάντησε”όχι”» σχολίασε σχετικά με το περιστατικό που κατήγγειλε η ηθοποιός.

«Είναι τραγικό αυτό το μοδάτο πράγμα που πάει να ξεκινήσει αυτήν τη στιγμή. Το να αντιμετωπίζουμε σοβαρές καταγγελίες ως μία μόδα. Ο κάθε πικραμένος θα βγαίνει τώρα και θα λέει “αυτός μου φέρθηκε άσχημα” ή “με κοίταξε στραβά και μου είπε αυτό”. Στην Μπεκατώρου βιαιοπράγησαν σεξουαλικά. Δεν είναι το ίδιο. Σε όλους μάς έχουν μιλήσει αυστηρά στη δουλειά μας. Άλλο όμως η λεκτική βία, η οποία είναι κατάπτυστη, ασυζητητί. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο. Μιλάμε για ένα τσουνάμι όπου ο κάθε άνθρωπος που θα νιώθει μία πίκρα για κάτι θα βγαίνει για να καταγγέλλει και να νιώσει ήρωας.»

Στην ερώτηση εάν θα επιδιώξει επικοινωνία με την κυρία Δούκα, ο κ. Κιμούλης ήταν κατηγορηματικός: «Η κυρία Δούκα δεν βγήκε να τα πει σε μια παρέα για να την πάρω τηλέφωνο και να τη ρωτήσω γιατί τα λέει αυτά τα πράγματα. Βγήκε δημόσια και έκανε καταγγελία. Όχι βέβαια, δεν θα την πάρω τηλέφωνο. Μήνυση και αγωγή, είναι η μοναδική λύση. Ούτε για αστείο δεν πρόκειται να υποχωρήσω. Βήμα πίσω. Και (θα κινηθώ νομικά και) προς όποιον καταφερθεί προς το πρόσωπό μου με τρόπο συκοφαντικό. Είμαι κάθετος σε αυτό.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.