«Κλασικές αστυνομικές ταινίες κάτω από το φως των αστεριών»

Στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τον Ιούλιο, σε συνεργασία με τον Πολυχώρο Τσαλαπάτα, κινηματογραφικό αφιέρωμα, με τίτλο «Κλασικές αστυνομικές ταινίες κάτω από το φως των αστεριών», στο Συγκρότημα Τσαλαπάτα (Πάρκο Ζάχου), στον Βόλο.
Το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει τέσσερις εμβληματικές αστυνομικές ταινίες δράσης από τις δεκαετίες του 60’ και 70’ που προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση στην εποχή τους. Με πρωταγωνιστές διάσημους ηθοποιούς ως «προστάτες του νόμου» οι ταινίες φέρουν τη σφραγίδα καταξιωμένων σκηνοθετών και απεύθυνονται σε ενήλικο κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
• Δευτέρα 22 Ιουλίου (ώρα 21:30)
Σκυλίσια Μέρα (Dog Day Afternoon)
Διάρκεια: 125’ | ΗΠΑ, 1975
Σκηνοθεσία: Σίντνεϊ Λιούμετ, με τους: Αλ Πατσίνο, Τζον Καζάλ, Τσαρλς Ντέρνινγκ
Στην ταινία, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, δυο φίλοι επιχειρούν να ληστέψουν μία τράπεζα στη Νέα Υόρκη. Όταν τα πράγματα στραβώνουν αναγκάζονται να κρατήσουν προσωπικό και πελάτες ως ομήρους προκειμένου να μπορέσουν να διαπραγματευτούν με την αστυνομία. Λίγο αργότερα θα καταφτάσουν στην περιοχή κόσμος αλλά και δημοσιογράφοι και θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται τα πραγματικά κίνητρα της ληστείας… Η ταινία ήταν υποψήφια για 6 βραβεία Όσκαρ και τελικά απέσπασε το Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλ: 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.