Κλείνει ο κύκλος των Κυριακάτικων παραστάσεων της «Πειραματικής Σκηνής»

Την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 11.30 π.μ δίνεται η τελευταία παράσταση του έργου «Το νησί των σκλάβων» του Μαριβώ για τους μικρούς φίλους του θεάτρου από την Παιδική Σκηνή της Πειραματικής Σκηνής στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας). Οι πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία θα συνεχιστούν.
Ο Αρλεκίνος, ο Ιφικράτης, η Ευφροσύνη και η Κλεάνθη, βρίσκονται σε ένα παράξενο νησί που έχουν καταφύγει σκλάβοι από την Αθήνα. Αυτή η ουτοπική κοινωνία γίνεται ο τόπος που θα μαθητεύσουν οι ήρωες του Μαριβώ. Είναι ένα σχολείο ανθρωπιάς. Σκλάβοι και αφέντες αλλάζουν ρόλους, γελοιοποιούνται, υποφέουν και αποκτούν την αυτογνωσία. Στο νησί των σκλάβων δοκιμάζονται οι ιδέες της κοινωνικής ισότητας.
Ο αφέντης μαθαίνει τι ήταν αυτό που έκανε και πλήγωνε τους άλλους. Η υπηρέτρια κάνοντας όσα έβλεπε να κάνει η αφεντικίνα της, ανακαλύπτει τη ματαιότητα και τη φαιδρότητα του ρόλου που της έδωσαν να παίξει. Η Τριβελίνα αναλαμβάνει να διδάξει τις εναλλαγές των ρόλων, που μέσα από τις ανατροπές, έρχεται το ονειροπόλημα και η υπέρβαση της πραγματικότητας. Η υπηρέτρια Κλεάνθη διαπιστώνει ότι η αφεντικίνα της η Ευφροσύνη, τιμωρήθηκε αρκετά, αφού κατάλαβε πόσο δύσκολο είναι να είσαι υπηρέτρια και πόσο επηρεάζει αυτό την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Έτσι συγχωρεί την κυρία της και συμπεραίνει ότι δεν είναι ευχάριστο να έχει κάποιος για μοναδικές αρετές χρυσάφι, χρήματα και αξιώματα. Ένα πείραμα παιδαγωγικό για να μάθουν οι ευγενείς πως πρέπει να φέρονται χριστιανικά στους υπηρέτες τους και να μην τους κακομεταχειρίζονται.
Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρία Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλική Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι : Καριοφύλλης Καδόγλου, Δημήτρης Πανταζής, Θάλεια Κόγκα, Ζωή Τσιάμη, Γεωργία Ζορμπά.
Η πώληση εισιτηρίων γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου.
Παραστάσεις για τα σχολεία που θέλουν να παρακολουθήσουν το έργο θα δίνονται στον ίδιο χώρο, έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση με την Πειραματική Σκηνή στo τηλέφωνο 6944388045.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.