Κυκλοφορεί το Ημερολόγιο της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών

Κυκλοφορεί το Ημερολόγιο της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών του 2022. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο συντοπίτη μας ζωγράφο Κωνσταντίνο Γκέσκο, ο οποίος σημάδεψε την καλλιτεχνική ζωή του Βόλου ολόκληρο το πρώτο μισό του 20ού αιώνα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Ημερολόγιο πλαισιώνεται από δύο αξιόλογες μελέτες που διαμεσολαβούν ανάμεσα στους χρήστες του Ημερολογίου και τα δημιουργήματα του Γκέσκου. Πρόκειται για πονήματα της κ. Χρύσας Δραντάκη, διδάκτορος Κοινωνιολογίας της Τέχνης και της κ. Ασπασίας Ντίνα Αρχαιολόγου, Προϊσταμένης επί τιμή της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Τον συντονισμό της ύλης και την επιμέλεια της έκδοσης επιτέλεσε η πρόεδρος της ΕΘΕ κ. Μηλίτσα Ζαρλή – Καραθάνου, τη φιλολογική επιμέλεια ο γραμματέας Γιώργος Κοντομήτρος και η φωτογράφιση των έργων έγινε από την ταμία κ. Ασπασία Ντίνα και την Ειρήνη Καραθάνου.

Η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι μία αυτοπροσωπογραφία του ζωγράφου (1908) και το οπισθόφυλλο κοσμείται από το έργο του «Ο Τιμονιέρης».

Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτησή του μπορούν να προσέρχονται στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Δαμιανού Κυριαζή, σε βιβλιοπωλεία της πόλης και να απευθύνονται στην Ταμία της ΕΘΕ κ. Ασπασία Ντίνα (2421032932)».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.