Λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αγριά

Την ετήσια Ιερά Πανήγυρη του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Αγριάς με τις ιερές ακολουθίες προς τιμήν του Τιμίου Προδρόμου που θα τελεσθούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αγριάς, καθώς και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, γνωστοποίησαν οι διοργανωτές.
Όπως τονίζεται, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνουν:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 ΩΡΑ: 6.30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.
ΩΡΑ: 9.00 μ.μ. Λαικόν Πανηγύρι έξωθεν του ναού, με ζωντανή μουσική με παλιούς Βολιώτες καλλιτέχνες.
Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 ΩΡΑ: 07.00 π.μ.
ΤΟ ΓΕΝΕΣΙΟΝ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
Όρθρος, Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ξεκινά τον Ιούλιο το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

Ο Τομέας Νεότητος και Πολιτισμού με τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή ανοίγει τον κόσμο της συγγραφής στα παιδιά προσεγγίζοντας με έναν βιωματικό τρόπο τον γραπτό λόγο συνδυάζοντάς τον με το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσική και τη ζωγραφική. Με αυτούς τους τρόπους τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν προσδοκώντας πάντα να τους προσδώσουμε τα κίνητρα εκείνα που θα τα βοηθήσουν να αγαπήσουν τόσο τη λογοτεχνία όσο και την διαδικασία της συγγραφής αλλά κυρίως να διευρύνουμε την φαντασία τους και να απελευθερώσουμε τη σκέψη τους ώστε να μην ”κινδυνεύει” από την στείρα καθημερινότητα, με απώτερο σκοπό την εξέλιξη των παιδιών μας σε σκεπτόμενους ενήλικες οι οποίοι, εμποτισμένοι με τις αρχές της δημιουργίας του λόγου, θα έχουν μια εκλεπτυσμένη λογοτεχνική κατάρτιση.
Ο κυριότερος όμως στόχος μας είναι να παρέχουμε στα παιδιά στιγμές δημιουργίας, διασκέδασης και ευχαρίστησης.
Μέσα από αυτή την ευχαρίστηση μας δίνεται η δυνατότητα να κατακτήσουμε και επιμέρους στόχους όπως :
Τα παιδιά να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και της αφηγηματική τους ικανότητα.
Να αποκτήσουν ορθή γνώση ορισμένων βασικών συγγραφικών στρατηγικών.
Να πειραματιστούν με την συγγραφή.
Να κατανοήσουν την έννοια του αφηγητή και της οπτικής γωνίας της αφήγησης.
Να είναι σε θέση να κάνουν παραγωγή δύο λογοτεχνικών ειδών, ποιήματος και παραμυθιού. Να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα.
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο κινητό τηλέφωνο 6977706219 ή μήνυμα στο mail: inaggeorgiouagrias@yahoo.gr.
Η ομάδα θα έχει συγκεκριμένο αριθμό παιδιών.

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2019

«Ο θαλασσοσφυριχτής στην Αγριά του Βόλου…»

Μια δημιουργική δράση για παιδιά από 6-13 χρόνων συνδυάζοντας τη λογοτεχνία, τη ζωγραφική, τη μουσική και το θέατρο. Η δράση θα αναπτυχθεί σε τέσσερις συναντήσεις του συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή με τα παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Αγριάς-Βόλου.

Δευτέρα 1 Ιουλίου: Δημιουργική ανάγνωση του νέου του παιδιού βιβλίου «Ο θαλασσοσφυριχτής»(Αρτέον Εκδοτική)

Δευτέρα 8 Ιουλίου: Δημιουργική «επέκταση» του διηγήματος από τα παιδιά

Δευτέρα 15 Ιουλίου: Θεατρική απόδοση σκηνών του βιβλίου

Δευτέρα 22 Ιουλίου: Παρουσίαση της συνολικής δράσης στο κοινό της Αγριάς- μια γιορτή-παρουσίαση του βιβλίου από τους μικρούς εν δυνάμει «συγγραφείς-μουσικούς και ηθοποιούς»…Οι συναντήσεις θα γίνουν στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικό Κέντρο ΟΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΕΠΙΒΑΤΙΝΗ του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Δ.Ε.Αγριάς-Δ.Βόλου στις 10.00 π.μ.

Λεϊμονής, Διονύσης

Γεννήθηκε στο Αιτωλικό. Από πολύ νωρίς άρχισε να γράφει ιστορίες και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Είναι φιλόλογος σε Γυμνάσιο της Νέας Ιωνίας Βόλου. Γράφει στον τοπικό τύπο και σε ηλεκτρονικά περιοδικά. Ασχολείται με την επιμέλεια και κριτική λογοτεχνικών έργων, την παρουσίαση βιβλίων, τη διοργάνωση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής. Επιμελείται επίσης και παρουσιάζει τη λογοτεχνική ραδιοφωνική εκπομπή «Μιλάμε για το βιβλίο». Είναι μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων, τακτικό μέλος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ), του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και ειδικός γραμματέας του Συνδέσμου Τεχνών και Γραμμάτων Θεσσαλίας. Τον Απρίλη του 2015 βραβεύτηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το Βραβείο Βασίλης Δ. Αναγνωστόπουλος ως εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προωθεί συνειδητά τη φιλαναγνωσία. Τέλος, το βιβλίο του «Το δέκατο έβδομο κιβώτιο» βρέθηκε μεταξύ των δέκα πρώτων στην κατηγορία της παιδικής λογοτεχνίας για το Βραβείο Αναγνωστών Public 2015.

Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2019) Δημιουργική γραφή στην τάξη, Γράφημα
(2018) Δημιουργική γραφή στην τάξη, Γράφημα
(2018) Δημιουργική γραφή στην τάξη, Γράφημα
(2018) Ο θαλασσοσφυριχτής, Αρτέον Εκδοτική
(2017) Το τέταρτο αλογάκι, Εκδόσεις Πατάκη
(2014) Το δέκατο έβδομο κιβώτιο, Εκδόσεις Πατάκη
(2013) Τίμια δώρα, Ήρα Εκδοτική
(2009) Το χαμένο ταίρι, Ακρίτας

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
(2013) Ιστορίες από ένα παγκάκι, Εκδόσεις Σαΐτα
(2009) Τα κείμενα, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας