Λίνα Ροδοπούλου: «Τα όνειρά μου δεν έχουν “ταβάνι”, τα όνειρα πρέπει να είναι μεγάλα»

Η ερμηνεύτρια που παίζει κέλτικη άρπα και έχει σκοπό να ταξιδέψει τον ελληνικό πλούτο σε άλλες χώρες, μίλησε στο Ράδιο Ένα

«Υπόγεια σ’ αγαπώ» μας τραγουδά η Λίνα Ροδοπούλου, παρουσιάζοντας το νέο της κομμάτι, σε μουσική και στίχους του Θοδωρή Μυστιλόγλου, ένα κομμάτι που αγάπησε και της άρεσε πολύ. Με αφορμή, το νέο τραγούδι, η ερμηνεύτρια μιλά στο Ράδιο ΕΝΑ και στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» για τη μουσική, τη διδασκαλία της, και τα όνειρά της που δεν έχουν «ταβάνι» και τα οποία είναι φτιαγμένα από την ερμηνεία των παραδοσιακών της τραγουδιών και την επιθυμία της να ταξιδέψουν αυτά εκτός Ελλάδας.

Συνέντευξη στον Ηλία Κουτσερή

«Υπόγεια Σ’ αγαπώ», ο τίτλος του νέου σας τραγουδιού και θα ήθελα να μας μιλήσετε για τα δικά σας συναισθήματα, αλλά και σχετικά με το τι είναι αυτό που θέλετε να μεταφερθεί προς τον κόσμο…
Το τραγούδι με άγγιξε από τα πρώτα λεπτά που το άκουσα, διαλέγοντάς το ανάμεσα από αρκετά τραγούδια. Θεώρησα πως είναι ένα τραγούδι που μου ταιριάζει αισθητικά, ενώ σκέφτηκα πως θα μπορούσα να το αναδείξω. Το τραγούδι πραγματεύεται την αγάπη και τα «σ’ αγαπώ», όχι μόνο αυτά που ακούγονται, αλλά και αυτά που ποτέ δεν κατάφεραν να εκφραστούν. Αυτό το θέμα μου άρεσε πολύ, και έτσι πήρα την απόφαση να το ερμηνεύσω.
Είναι τραγούδι που κυκλοφορεί ανεξάρτητα ή είναι στο πλαίσιο μιας συνολικότερης δουλειάς;
Προς το παρόν, κυκλοφορεί ανεξάρτητα, ως single. Βέβαια, δεν αποκλείω το γεγονός να γίνει μέρος μιας ολοκληρωμένης δουλειάς, όταν βρεθούν κι άλλα τραγούδια, τα οποία θεωρήσω ότι θα δέσουν σε μια κοινή θεματολογία. Το συγκεκριμένο τραγούδι μπορεί να το βρει ο κόσμος σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.
Λόγω της τελευταίας διετίας με την καραντίνα και τον εγκλεισμό, δημιουργήθηκε νέο υλικό από τους καλλιτέχνες, το οποίο θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή στον κόσμο;
Βέβαια! Ο καλλιτέχνης εκτονώνεται μέσω των συναυλιών, των ζωντανών εμφανίσεων και της επαφής με το κοινό, και όταν αυτό το κομμάτι χάνεται λόγω κάποιων συνθηκών, πιστεύω ότι η όρεξη για δημιουργία είναι διπλάσια, καθώς όλη η καλλιτεχνική έκφραση πρέπει να διοχετευθεί.
Είστε επίσης δασκάλα φωνητικής. Απολαμβάνεται εξίσου την συγκεκριμένη ιδιότητα;
Ναι, είμαι δασκάλα φωνητικής και μου αρέσει πολύ. Η φωνητική είναι, θα έλεγα, όμορφη και σύνθετη τέχνη. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να διδάξω και να μεταφέρω τα μυστικά της τέχνης αυτής.
Υπάρχουν τραγούδια που σας αρέσουν περισσότερο και απολαμβάνετε να τα ερμηνεύετε ή δεν μπαίνετε σε διαδικασία σύγκρισης;
Είναι μια δύσκολη ερώτηση, αλλά σημαντική, η οποία απασχολεί τους περισσότερους καλλιτέχνες. Αγαπώ πολλά διαφορετικά είδη και κατά καιρούς έχω ασχοληθεί μαζί τους. Αγαπώ το ελληνικό τραγούδι, το έντεχνο και το παραδοσιακό, σχετικά με το οποίο έχω ξεκινήσει να πραγματοποιώ διάφορες διασκευές. Ταυτόχρονα, όμως, αγαπώ και το ξενόφωνο τραγούδι, ειδικά το γαλλικό. Του έχω ιδιαίτερη αδυναμία, καθώς έχω κάνει δίσκο με γνωστά γαλλικά τραγούδια. Από την άλλη, θεωρώ ότι εμείς, ως καλλιτέχνες, πρέπει να περιοριζόμαστε πολλές φορές σε ένα είδος, καθώς κάτι τέτοιο βοηθά πολύ τον κόσμο που θέλει να μας ακολουθήσει. Πρέπει να γνωρίζει τι να περιμένει.
Υπάρχουν μελλοντικά επαγγελματικά σχέδια;
Μετά από δύο χρόνια με χαρά θα ξεκινήσω τις live εμφανίσεις, για αρχή στην Αθήνα και ελπίζω σύντομα να προγραμματιστούν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Κάποια στιγμή θα προκύψει να έρθουμε και στον Βόλο.
Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς θα θέλατε να είστε στο μέλλον καλλιτεχνικά και ποια όνειρά σας θα έχετε πραγματοποιήσει μετά από χρόνια;
Τα όνειρά μου δεν έχουν «ταβάνι» και θεωρώ ότι τα όνειρα πρέπει να είναι μεγάλα. Επίσης, δεν θέλω να έχω ένα συγκεκριμένο στόχο σχετικά με τη μουσική, γιατί αν δεν πραγματοποιηθεί, θα απογοητευτώ. Αυτό που γνωρίζω σίγουρα και θέλω είναι να συνεχίσω να είμαι στον καλλιτεχνικό χώρο, στον ομολογουμένως πολύ δύσκολο, και η μουσική μου να ταξιδέψει όσο το δυνατόν πιο μακριά. Αν μιλήσω συγκεκριμένα για ένα όνειρο είναι τα παραδοσιακά τραγούδια, που τραγουδώ και συνοδεύω με την κέλτικη άρπα, να τα ταξιδέψω επίσης σε άλλες χώρες και να γνωρίσουν ακόμα μια φορά οι άλλοι λαοί τον πλούτο της Ελλάδος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.