«Μαραθώνιος» διάχυσης του γαλλικού πολιτισμού στον Βόλο

Με την παρουσίαση του βιβλίου «Ζωή Ν. Δραγούμη – Αρτύρ ντε Γκομπινώ – δύο πλειάδες στον Ελληνικό ουρανό» της Μαρίας Μενεγάκη, Ομότιμης καθηγήτριας Γαλλικού Πολιτισμού του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ τιμήθηκε στον Βόλο η Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας. Στην εκδήλωση αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε και Βολιώτισσα Καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας κ. Δέσποινα Παπαγιώτη, η οποία ωστόσο μαζί με την κ. Μενεγάκη έτρεξαν έναν μαραθώνιο διάχυσης του γαλλικού πνεύματος και Πολιτισμού στην πόλη του Βόλου.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της κ. Παπαγιώτη, ξεκινώντας από τον Ιδιωτικό Τομέα ,στο Κέντρο Γαλλικής Γλώσσας Δ. Παπαγιώτη, εκεί που η επιλογή της γλώσσας είναι προτεραιότητα , η κ. Μενεγάκη συνομίλησε με τους μαθητές για την βιωματική της εμπειρία ως φοιτήτρια αλλά και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου , αλλά και για γαλλικό Πολιτισμό αφού οι μαθητές είχαν προηγουμένως μελετήσει το βιβλίο της με τίτλο ” Η Ιστορία του Γαλλικού Πολιτισμού – Διαπολιτισμικές ωσμώσεις από τη Γαλλική Επανάσταση ως τις μέρες μας “.

Επίσης επισκέφθηκαν το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου όπου σε ένα άψογο κλίμα κοινής σύμπλευσης με τη Διευθύντρια κ. Σοφία Κανταράκη και την καθηγήτρια γαλλικών κ. Βίκυ Αθανασίου, βρεθήκαν σ΄ ένα γαλλόφωνο μελίσσι γεμάτο ζωντάνια κ παλμό. Με την ενεργή συμμετοχή μαθητών μιλήσαν για τη συμβολή της Γαλλίας στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Παιδιών, τη σημασία της εκμάθησης της Γαλλικής γλώσσα αλλά και το προσόν της σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η κορύφωση ήρθε χθες βράδυ στην Αίθουσα της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της κ. Μενεγάκη. Αποσπάσματα διάβασε η Μερόπη Σταμοπούλου, καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας και συντόνισε  η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μουσικό πρόγραμμα με τη Νεκταρία Παπαδημητρίου στο πιάνο και τη Σύλβια Τσιμπανάκου στο τραγούδι.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.