Μαρίνα Βολουδάκη- Σπύρος Λευκοφρύδης: Τραγουδούν την ποίηση σε παράσταση στη Θεατρίνη

Η Μαρίνα Βολουδάκη και ο Σπύρος Λευκοφρύδης παρουσιάζουν μία μουσική παράσταση όπου τραγουδούν την ποίηση το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου στις 21:00 στο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού «Θεατρίνη», στην οδό Πλάτωνος 20 στον Βόλο. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

 

Η Μαρίνα Βολουδάκη ερμηνεύει, απαγγέλει και τραγουδά ποίηση  και ο Σπύρος Λευκοφρύδης δημιουργεί με τις κιθάρες του ηχητικές εικόνες και μελοποιεί. Ποίηση σύγχρονη με την εποχή μας και ταυτόχρονα διαχρονική. Ποίηση χωρίς σύνορα.

Σκοπός αυτής της καινούργιας παραγωγής είναι η ενίσχυση της κοινωνικοποίησης του ζωντανού θεάματος  μέσω των δεσμών της Ποίησης με την τέχνη της Μουσικής.

Εμπνευσμένοι από την εποχή των Μπουάτ … οι δύο καλλιτέχνες δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατανυκτική και ταυτόχρονα ευχάριστη με στόχο να «ανοίξουν το χώρο» έτσι ώστε οι ακροατές  να ενταχθούν και να αλληλεπιδράσουν μαζί τους δημιουργώντας «κοινό» κλίμα εμπιστοσύνης, επιτρέποντας του να εκφραστεί και να γίνει συμμέτοχος στην παράσταση.

Στις 31 Ιανουαρίου 2024 η Μαρίνα Βολουδάκη και ο Σπύος Λευκοφρύδης κυκλοφορούν το πρώτο τους single από την δισκογραφική MBTM σε ποίηση του Κύπριου Αδάμου Α. Μουζουρή ενώ ταυτόχρονα ηχογραφούν στο studio νέα τραγούδια σε ποίηση Γιάννη Καλπούζου, Αδάμου Α. Μουζουρή, Ηλία Παπακων-σταντίνου, Θανάση Σάλτα, Sunny’s Μπαλτζή.

 

Είπαν…

     «Νιώθω  το κάλλος και το γλυκασμό της σώψυχης και ανταριασμένης φωνής της Μαρίνας  να αναπηδά μέσα από το φουρτουνιασμένο πέλαγος, να την σιγοντάρουν  με πάθος οι  Άγγελοι της γης και του ουρανού και να την ευλογούν Αναστάσιμα θεοείκελες μορφές! Αυτό το θείο δώρο, με την ποιότητα της φωνής και της ψυχής της μας χάρισε η Μαρίνα. Άξιος ο μισθός, εν τοις ουρανοίς, και  της μελωδίας του Σπύρου. 

     Ενονόματι της γενιάς μου 1954/74 έχουν την από καρδιάς ευγνωμοσύνη μας» 

Αδάμος Α. Μουζουρής

 

«Στην Μαρίνα & τον Σπύρο που βλέπουν με ήχους και ακούν με εικόνες». Με την αγάπη μου.

Γιάννης Καλπούζος

 

    «Τα τραγούδια μας γεμάτα ρίγη και αισθήματα φεγγοβολούν στην ψυχή μας σαν άστρα του σύμπαντος…  η αγάπη ,η ψυχή

και το ταλέντο συνυπάρχουν και ζυμώνονται μαζί… η ποίηση και η μουσική σε μια φωνή… πόσο αγαπώ αυτά τα τραγούδια και πόσο περήφανος για αυτή την παράσταση που έρχεται στο φώς. Έρωτας Big Bang».  

Θανάσης Σάλτας

 

    «Ευχαριστώ πραγματικά για το φώς που εισέπραξα … είστε άνθρωποι της καρδιάς μου».

Ηλίας Παπακωνσταντίνου

   «Καλλιτέχνες της αλήθειας και του φωτός!». Σας αγαπώ ! το ταξίδι συνεχίζεται…

Sunny Μπαλτζή

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.