Ματαιώνεται η φιλανθρωπική μουσική παράσταση της Εστουδιαντίνας Ν. Ιωνίας

Η Οργανωτική Επιτροπή των Επετειακών εκδηλώσεων «1922 – 2022- Εκατό χρόνια Μικρασιάτικης Μνήμης»  κάνει γνωστό στους  κατοίκους της Νέας Ιωνίας και τους φίλους της παραδοσιακής Μικρασιάτικης Μουσικής, ότι ματαιώνεται η φιλανθρωπική μουσική παράσταση της ορχήστρας Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνία με τίτλο «Γη της Ιωνίας», που είχε  προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Ιουνίου, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο.

Ο σκοπός ήταν ιερός, διότι τα προσδοκόμενα έσοδα θα αποτελούσαν τη «μαγιά» για τη Δημιουργία του νέου «Σπιτιού Γαλήνης» του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας.

Οι λόγοι της ματαίωσης, όπως επισημαίνεται από τον διοργανωτή φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» ήταν  ανυπέρβλητοι των ασθενικών μας δυνατοτήτων, αλλά όλοι οι διοργανωτές δίνουν την υπόσχεση ότι θα διοργανώσουν ανάλογη μεγάλη συναυλία και θα αναζητήσουν και τρόπους για την εξεύρεση πόρων για τη δημιουργία του νέου «Σπιτιού Γαλήνης» του Ι. Ν. Ευαγγελίστριας.

 

Οι Επετειακές εκδηλώσεις, που από την αρχή του περασμένου μήνα Μαρτίου, οργανώνονται για το 2022, όπου συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και τον βίαιο και αναγκαστικό ξεριζωμό των Ελλήνων της ευρύτερης περιοχής της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης, θα συνεχιστούν τον επόμενο μήνα Ιούλιο .

Η Νέα Ιωνία του Βόλου, με επίκεντρο το σύμβολό της, την Ευαγγελίστρια, με την ευκαιρία της σημαντικής αυτής επετείου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, δια του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας και του φορέα της στον Πολιτισμό, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», και οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι της Νέας Ιωνίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ»,     η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ» και ο Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Μνήμες Προσφύγων», συνδιοργανώνουν ένα ενιαίο συλλογικό πρόγραμμα που καλύπτει όλο το επετειακό έτος 2022 με εκδηλώσεις Μνήμης, θρησκευτικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.