«ΜΑΤΘΙΛΔΗ Α 8428 – Άουσβιτς» το νέο βιβλίο της Βικτώριας Σαμπετάι παρουσιάζεται στον Βόλο

Στο βιβλιοπωλείο «ΗΛΙΟΣ» την Πέμπτη 25 Απριλίου

Το νέο βιβλίο της Βικτώριας Σαμπετάϊ με τίτλο «ΜΑΤΘΙΛΔΗ Α8428 – Άουσβιτς» παρουσιάζουν οι εκδόσεις «ΗΒΗ» την Πέμπτη 25 Απριλίου στις 8 το βράδυ στο βιβλιοπωλείο «ΗΛΙΟΣ» των εκδόσεων «ΗΒΗ» στην οδό Π.Μελά 25β – Ερμού.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν :  Ροσσάνα Πώποτα, δημοσιογράφος, Μιχάλης Σαμπετάι, αντιπρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου  και η συγγραφέας Βικτώρια Σαμπετάι.

Το βιβλίο βασίζεται στη μαρτυρία της γιαγιάς της συγγραφέως που ήταν μάρτυρας στο  μεγαλύτερο έγκλημα της ανθρώπινης ιστορίας με τον εκτοπισμό των Εβραίων και την εξόντωσή τους καθώς η Ματθίλδη Μιζάν ήταν ανάμεσα σε αυτούς που μαρτύρησαν στο Άουσβιτς. Μια μαρτυρία σπαρακτική ζωντανή που ξεπερνά τη μυθοπλασία αγγίζοντας τη θηριωδία χάρη στη γραφή και αποτύπωση της Βικτώριας Σαμπετάι προσφέροντας ένα πόνημα γνώσης και μνήμης.

Η Βικτώρια ΣαμπεταΊ γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο ενώ ζει μόνιμα στο Βέλγιο. Έχει γράψει τα βιβλία «Άλμα πίστη» (Εκδόσεις Γράφημα – 2020), «Σνάιπερ» (Εκδόσεις 24 Γράμματα – 2022).

 

Στο οπισθόφυλλο…

Ονομάζομαι Ματθίλδη Μιζάν, γεννήθηκα στην Κέρκυρα στις 27 Ιουλίου 1921 και ήμουν μάρτυρας στο μεγαλύτερο έγκλημα της ανθρώπινης ιστορίας. Τον Σεπτέμβριο του 1943, έπειτα από μια μακρά ιταλική κατοχή, το νησί πέρασε στον έλεγχο της Ναζιστικής Γερμανίας. Τον Ιούνιο του επομένου έτους οι Γερμανοί εξανάγκασαν τον εβραϊκό πληθυσμό του νησιού να μπει σε ανοιχτά πλοιάρια με άγνωστο προορισμό. Ανάμεσά τους βρισκόμουν κι εγώ με ολόκληρη την οικογένειά μου. Έτσι άρχισε ο δρόμος του μαρτυρίου μας…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.