Με επιτυχία η εκδήλωση Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κρητικής Αδελφότητας Βόλου

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κρητικής Αδελφότητας Βόλου το “ΑΡΚΑΔΙ”, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, στο κέντρο “Καναράκια” σε ένα κλίμα εγκάρδιο με την συμμετοχή των πατριωτών αλλά και των φίλων μας, ανταλλάσσοντας ευχές για την καλή χρονιά, ιδιαίτερα φέτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Αδελφότητας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας Βόλου κ. Γιάννης Κοϊνάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και τόνισε την εκατοντάχρονη συμμετοχή της Αδελφότητας στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της
Μαγνησίας. Ανέφερε επίσης ότι το έθιμο της κοπής της πίτας για εμάς τους Κρητικούς που ζούμε μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα μας όπως και οι λοιπές εκδηλώσεις της Αδελφότητας έχουν ξεχωριστή σημασία ως εκδηλώσεις συνάντησης, σύσφιξης των σχέσεων και γνωριμίας με τους συμπατριώτες μας, αποδεικνύοντας πως οι δεσμοί με την πατρίδα Κρήτη υπάρχουν και παραμένουν ισχυροί.
Σε μια εκδήλωση υψηλού κύρους και κοινωνικής αποδοχής, παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση οι βουλευτές του νομού ο κ. Μπουκώρος Χρήστος, ο κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο κ.Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος καθώς και εκπρόσωποι της κ. Ζέττας Μακρή της κ. Κατερίνας Παπανάτσιου και του κ. Αθαν. Λιούπη. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη όπως και ο εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου κ. Νάσιος Αποστόλης αντιπρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Βόλου καθώς και ο ευεργέτης και επίτιμο μέλος της Αδελφότητας κ. Χαράλαμπος Τσιμάς. Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο σπουδαίο και σημαντικό ρόλο που παίζει η Κρητική Αδελφότητα στα πολιτιστικά δρώμενα της Μαγνησίας και ευχήθηκαν και στα επόμενα 100 χρόνια να βαδίσει απαρέγκλιτα και σταθερά στον ίδιο δρόμο πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράς. Παραβρέθηκαν επίσης η κ.Τομαρά Αγγελική μέλος διοικητικού συμβουλίου ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, καθώς και οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των Αδερφών Πολιτιστικών σωματείων Ένωση Κυπρίων, Ένωση Θρακών , Ηπειρωτική Αδελφότητα και Μακεδόνων. Στη συνέχεια ακολούθησε κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Γιάννη Λεκάκη που κράτησε για πολλές ώρες αμείωτο το κέφι.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πατριώτες και φίλους που μας τίμησαν και φέτος με την παρουσία τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.