Με επιτυχία παρουσιάστηκε το «Καφέ Ρουαγιάλ»

Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος καλεσμένων, στο πολυκατάστημα τεχνολογίας, πολιτισμού και ψυχαγωγίας Public στον Βόλο, πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 2018, η εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Κάζδαγλη Μαρκάκη με τίτλο: «Καφέ Ρουαγιάλ», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, μέλος του ομίλου NAKAS GROUP. Όπως έγινε γνωστό από τις εκδόσεις, «το «Καφέ Ρουαγιάλ» είναι ένα δυνατό ιστορικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Τεργέστη και την Ελλάδα του 19ου και του 20ού αιώνα. Μέσα από μια έξυπνη πλοκή που συνδυάζει τον έρωτα με γεγονότα ιστορικά, ταξιδεύει τον αναγνώστη στο μεγαλείο, αλλά και την απόγνωση περασμένων εποχών. Στην εκδήλωση, ακούστηκαν οι απόψεις καταξιωμένων γυναικών.

Την εκδήλωση συντόνισε η αρθρογράφος λογοτεχνίας και εκπαιδευτικός Χαριτίνη Μαλισσόβα, η οποία παρουσίασε στο κοινό την συγγραφέα, καθώς και τις δύο ομιλήτριες που συμμετείχαν στο πάνελ, Αργυρώ Μαργαρίτη και Βιβή Στράκα, ενώ έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του βιβλίου.

Βασική ομιλήτρια του πάνελ ήταν η συγγραφέας Αργυρώ Μαργαρίτη, η οποία παρουσίασε το θέμα του βιβλίου με πολύ γλαφυρό τρόπο, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που αιχμαλώτισε την προσοχή του κοινού και ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στην εποχή που έζησαν οι ήρωες.

Η φιλόλογος Βιβή Στράκα, διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου, τα οποία γίνονταν αφορμή για συζήτηση ανάμεσα στην συγγραφέα και την κ. Μαργαρίτη. Χαιρετισμό απεύθυνε η Μίτση Πασιά, πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού ομίλου Βόλου ‘Θέτις’, ο οποίος στήριζε την εκδήλωση.

Την παρουσίαση έκλεισε η συγγραφέας του βιβλίου Ελένη Κάζδαγλη Μαρκάκη, περιγράφοντας το πώς εμπνεύσθηκε το «Καφέ Ρουαγιάλ», καθώς και τα μηνύματα και τα συναισθήματα που θα ήθελε να διακρίνουν μέσα σε αυτό οι αναγνώστες του. Η συγγραφέας διάβασε το αγαπημένο της απόσπασμα από το βιβλίο, δημιουργώντας στο κοινό έντονη συγκίνηση.

Λίγα λόγια για την ιστορία του βιβλίου:

Ο ιταλός ευγενής Πάολο ντι Ριβόλι, ρομαντικός, ιδεολόγος και λάτρης της μετακίνησης, ταξιδεύει ως πολεμικός ανταποκριτής στις περιοχές της ιταλικής χερσονήσου και των Βαλκανίων όπου συνεχώς ξεσπούν επαναστάσεις. Κυνηγημένος για τις φιλελεύθερες ιδέες του από την αυστριακή διοίκηση της Τεργέστης, καταφεύγει με την οικογένειά του στην Κέρκυρα. Οι απόγονοι του θα αναμιχθούν με ντόπιες οικογένειες και θα παρασυρθούν στη δίνη της ιστορίας υπερασπιζόμενοι τα όνειρα και τις ιδέες τους.

Το βιβλίο παρακολουθεί τις ζωές τους από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα περίπου. Η Τεργέστη των Αψβούργων, η Κεφαλονιά, η Κέρκυρα, η Θεσσαλονίκη και η Κωνσταντινούπολη στην εποχή της Αντάτ, αποτελούν το σκηνικό όπου κινούνται οι πρωταγωνιστές του Καφέ Ρουαγιάλ, καθώς χαράσσουν την πορεία τους μέσα στον χρόνο.

Η συνέχεια βρίσκεται στο ίδιο το βιβλίο…»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.